Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Urfa ve Adıyaman’daki selde can kaybı 16’ya yükseldi

Urfa ve Adıyaman'daki selde can kaybı 16'ya yükseldi


Artı Gerçek – Urfa ve Adıyaman’da önceki akşam saatlerinde başlayan ve aralıksız devam eden sağanaktan kaynaklanan sel felaketinde can kaybı 16’ya yükseldi.

Urfa’da iki, Adıyaman’da iki kişiyi arama çalışmaları devam ediyor. Öte yandan, Şanlıurfa’da eğitime bugün de ara verildi.

İKİ BİNE YAKIN EVDE HASAR TESPİTİ

Urfa Valiliği, dün etkili olan sel baskınları sonucu hayatını kaybeden kişi sayısının 14 olduğunu, kayıp 2 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü, 2 bine yakın ev ve iş yerinde hasar tespiti yapıldığını bildirdi.

Maraş merkezli deprem felaketlerinin ardından bölge, şimdi de kuvvetli yağışlara teslim oldu.

Dün sabah erken saatlerde Urfa’da etkili olan şiddetli yağış, Mance Deresi’nin taşmasıyla sele dönüşmüştü.

Urfalı yurttaşlar, sabah 06.00 sularında sıra dışı bir durum olmadığını, selin 20-30 dakika içinde olduğunu anlattı. Şiddetli yağış sonucu Urfa’nın, özellikle de Haliliye ve Eyyübiye ilçeleri büyük hasar gördü.

Urfa merkezindeki Haliliye ilçesinde Abide Kavşağı’nda bulunan altı metre yüksekliğinde alt geçit sular altında kaldı.

Urfa’da kavşaktan çıkarılan son cesetle birlikte selde vefat edenlerin sayısı 14’e yükseldi. Adıyaman’da da iki kişinin vefat etmesi ile sayı 16’ya yükseldi.

ERDOĞAN AÇILIŞINI YAPMIŞTI

Urfa’da önceki gün akşam saatlerinde başlayan yağmur sonucu bazı dereler taşmış, evler, araçlar ve yollar suyun içinde kalmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile üç ay önce açılan Abide Köprülü Kavşağı’nı da su basmıştı. Alt geçitten çıkarılan araçta iki kişinin cenazesine ulaşılmıştı.

‘BELEDİYEMİZ KENDİNİ İSPAT ETTİ’

Erdoğan açılış töreninde yaptığı konuşmada, AKP’li Urfa Büyükşehir Belediyesi’ni çalışmalarını överek “Büyükşehir belediyemiz yaklaşık 1 milyar liraya yakın bütçeyle yatırımlar gerçekleştirdi. Abide ve Karakoyun köprülü kavşaklarını inşa etti ve bugün açılışını yapıyoruz. Yaptığı 1 milyon 860 bin metrekare beton parkeyle, 156 kilometre beton yolla, kurduğu asfalt şantiyesiyle büyükşehir belediyemiz gerçekten kendisini en güzel şekilde ispat etti” ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version