Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ukrayna: Kırım’da Rus Kalibr füzeleri yok edildi

Ukrayna: Kırım'da Rus Kalibr füzeleri yok edildi


Ukrayna, Rusya’ya ait füzelerin Kırım’daki Karadeniz Filosu’na transferi esnasında yapılan bir saldırıyla yok edildiğini duyurdu. Ukrayna Savunma Bakanlığı’nın açıklamasında patlama sonucu Rusya’nın birden fazla Kalibr füzesinin yok edildiği söylendi ancak saldırının nasıl gerçekleştiği ve Ukrayna’nın olaydaki sorumluluğu konusunda ayrıntı verilmedi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı açıklamasında “Geçici olarak işgal altındaki Kırım’ın kuzeyindeki Canköy şehrinde meydana gelen patlama, Rus Kalibr-KN seyir füzelerini demiryolu ile taşınırken imha etti.” Bakanlık, füzelerin Rusya’nın Karadeniz Filosu tarafından denizaltılardan fırlatılması için gönderildiğini de söyledi.

RUS YETKİLİLER CANKÖY’DE OHAL İLAN ETTİ

Rus haber ajansı TASS’a göre Kırım’daki Canköy kentini hedef alan İHA’lar Rus hava savunma sistemlerince vuruldu. İHA’lara ait parçaların düşmesi sonucu 33 yaşındaki bir kişi yaralandı, bir ev, bir okul ve bir market hasar gördü. Saldırının ardından Canköy’de acil durum ilan edilirken olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Rus yetkililer saldırılarda Kalibr füzelerinin yok edildiğine ilişkin bir bilgi paylaşmadı.

Kentte İHA’larla saldırı yapıldığını doğrulayan Rusya’nın Canköy Belediye Başkanı olarak görevlendirdiği İgor İvin, dün gece Ukrayna’nın insansız hava araçlarının (İHA) saldırısına maruz kalan kentte olağanüstü hal (OHAL) ilan edildiğini duyurdu. Kırım-24 televizyonuna konuşan ve Ukrayna İHA’larının kentte yol açtığı hasarları tespit etme çalışmalarının başlatıldığını söyleyen İvin, “Tesisleri inceleyen çalışma ekipleri oluşturuldu, verilen hasar tespit ediliyor. Düzenleyici çerçeveye göre yedek fondan tazminat ödemeleri yapılacak” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın Kırım lideri olarak atadığı Sergey Aksenov da dün gece Canköy bölgesinde hava savunma sistemlerinin İHA’lara karşı devreye girdiğini, saldırıda bir kişinin yaralandığını açıklamıştı. Kırım liderinin danışmanı Oleg Kryuçkov, İHA’ların patlayıcıların yanı sıra şarapnel ile donatıldığını aktarmıştı.

Rusya son olarak 2022’nin ekim ayında Ukrayna’yı Kırım’ın liman kenti Sivastopol’da Karadeniz Filosu’na insansız hava aracıyla saldırmakla suçlamıştı. Bir savaş gemisine hasar veren saldırıda dokuz insansız hava aracının kullanıldığı açıklanmış, Ukrayna saldırının sorumluluğunu üstlenmemişti. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version