Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

 Türkiye-Suriye zirvesinde yeni tarih belli oldu

 Türkiye-Suriye zirvesinde yeni tarih belli oldu


Geçtiğimiz haftalarda Rusya’nın başkenti Moskova’da yapılması planlanan Türkiye-Suriye normalleşmesi için gerçekleştirilecek dörtlü zirvenin sürpriz bir şekilde ertelenmesi sonrası yeni tarih belli oldu.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, dışişleri bakanları düzeyinde gerçekleşecek olan kritik zirvenin nisan ayı başlarında yapılacağını duyurdu.

Rus haber ajansı TASS’a konuşan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, “Rusya, Türkiye, İran ve Suriye Dışişleri Bakan Yardımcıları nisan başlarında bir araya gelecek” dedi.

TOPLANTI ERTELENMİŞTİ

15-16 Mart’ta Moskova’da yapılması planlanan dörtlü zirve ertelenmişti. İngiliz haber ajansı Reuters’a konuşan Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, dışişleri bakan yardımcılarının toplantısının ‘belirsiz bir tarihe ertelendiğini’ bildirmişti.

Toplantının, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelen Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın Moskova ziyareti nedeniyle ertelendiği iddia edilmişti.

Serbest Görüş:

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Ruslar ‘biz bunun hazırlığını yapamadık, erteleyelim’ dediler. Ama Suriye rejimi oradaydı, belki ortak karar vermişlerdir. Daha sonra ‘ileride yapacağız’ dediler, biz de ‘tamam’ dedik” açıklamasını yapmıştı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version