Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Türkiye-Mısır normalleşmesi: Erdoğan-Sisi görüşmesi “inşallah” seçimlerden sonra

Serbestiyet


Türkiye ve Mısır arasındaki normalleşme, 14 Mayıs 2023 seçimleri sonrasına kaldı. Cumhurbaşkanı Sisi’nin darbeyle göreve gelmesi ve Türkiye-Mısır arasındaki ilişkilerin askıya alınmasından sonra iki ülke arasında ilk kez üst düzey bir diplomatik ziyaret gerçekleştirildi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Mısır’a gitti.

Kahire’de Mısır Dışişleri Bakanı Sami Şükrü ile görüşen Çavuşoğlu, mevkidaşına “kardeşim” diyerek hitap etti.

Ortak basın toplantısında Çavuşoğlu, iki ülke arasındaki askeri ilişkilerle enerji ve ticaret alanlarındaki iş birliğini arttırmak istediklerini, en yakın zamanda karşılıklı büyükelçilerin atanmasını arzu ettiklerini  söyledi. Sami Şükrü ise normalleşme sürecinde iki tarafın da çıkarlarının gözetileceği bir “kazan-kazan” modelinin uygulanması gerektiğini vurguladı.

Ortak basın açıklamasında soyut normalleşme temennilerinin dışında somut bir adım veya yol haritası açıklanmadı. Çavuşoğlu, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki görüşmenin 14 Mayıs seçimlerinden sonra gerçekleşmesi için hazırlık yapılacağını söyledi: “Cumhurbaşkanlarımızın bir araya gelmesi için hazırlık yapacağız. Seçimden sonra inşallah bir araya geleceklerdir.” 

Önceki İçerikTrump büyük ihtimalle tutuklanacak? Tutuklanırsa başına neler gelecek?
Sonraki İçerikŞimşek, Erdoğan’la görüştü: “Kendisi aktif siyaseti düşünmüyor”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version