Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Türkiye, Finlandiya’nın NATO üyeliğini onayladı

Türkiye, Finlandiya’nın NATO üyeliğini onayladı


AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile görüştü. Erdoğan, “Güvenlik kaygılarımızın giderilmesi hassasiyetine binaen Finlandiya’nın NATO’ya katılım protokolünün Meclisimizdeki onay sürecini başlatmaya karar verdik.” dedi. Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö ise İsveç’in üyeliği onaylanmadan kendi üyeliklerinin bir anlamı olmadığını söyledi.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye geldi. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Niinistö’yü Ankara’da resmi törenle karşıladı. Baş başa görüşmeye geçen Erdoğan ve Niinistö, görüşmenin ardından ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, Finlandiya’nın NATO’ya katılım protokolünün Meclis’te onay sürecini başlatılmasına karar verdiklerini açıkladı. İsveç’in NATO’ya üyeliği konusunda da konuşan Erdoğan, “Sürecin nasıl ilerleyeceği İsveç’in atacağı adımlarla doğrudan bağlantılı olacaktır.” ifadelerini kullandı.

NİİNİSTÖ: FİNLANDİYA’NIN NATO ÜYELİĞİ İSVEÇ OLMADAN TAMAMLANAMAZ

Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö’nün açıklamaları ise “NATO üyeliğimiz konusunda ifade ettiğiniz haberleri almak bizi çok memnun ediyor. Bugün atılan imza TBMM’nin onay sürecini başlattığına dair çok önemli bir gösterge. Tüm Finlandiyalılar için önemli haber bu. Aynı zamanda milletvekillerimizin yüzde 95’i geçtiğimiz bahar döneminde NATO üyeliği başvurumuzu destekledi. Sizlere çok teşekkür ediyoruz. Bir komşumuz da var İsveç. Tabii kendileri elbette ki iyi insanlar, çok iyi halk, ilişkilerimiz çok iyi. Sadece bunun için söylemiyorum. Finlandiya’nın NATO’ya üyeliği İsveç olmadan tamamlanamaz. Çünkü ortak çıkarlarımız var. Baltık denizinde sınırlarımız var. İki komşu ülkeyiz. Umut ediyorum 32 üye ülke olur ittifaka.” dedi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version