Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Turhan Çömez, ürperten iddiasını yargıya taşıyor: Yoğun bakımdaki 150 hasta nerede?

Turhan Çömez, ürperten iddiasını yargıya taşıyor: Yoğun bakımdaki 150 hasta nerede?


İyi Parti Genel Başkanı Başdanışmanı Dr. Turhan Çömez, deprem sonrası elektrikler kesildiği için Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 150 yoğun bakım hastasının hayatını kaybettiği iddiasını yargıya taşıyor. Çömez, “İddiamın arkasındayım. Konuyu yargıya taşıyorum. Deprem gecesi yoğun bakımda olan 150 hasta şu an nerde?” diyor.

Kahramanmaraşlı iki deprem sonrasında İskenderun Devlet Hastanesi’nin bazı bölümleri de yerle bir olmuştu. Hastanenin sitesinde yer alan bilgilere göre hastanenin depreme dayanıklı olmadığı 11 yıl önce tespit edilmişti. 2012 yılında hastanenin A bloğunda yapılan ‘Deprem Dayanıklılık Testi’ raporu olumsuz gelmişti.

Ancak 11 yıldır hastanenin depreme dayanıklı hale getirilmesi adına hiç bir işlem yapılmadığı ortaya çıktı. Sonuç olarak deprem oldu ve hastane enkazında çok sayıda insan hayatını kaybetti.

Deprem bölgesinde bulunan Turhan Çömez, söz konusu bloğun ilk depremde yıkıldığını ve çok sayıda hasta ve sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini söyledi. Ardından çok konuşulacak bir iddiayı ortaya attı. Önceki gece Halk TV’de yayınlanan ‘Kayda Geçsin’ programına katılan Çömez, Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakımdaki hastaların jenaratörlerin çalışmadığı için oksijensiz kalarak hayatını kaybettiğini söyledi. Çömez, “Elektrik olmadığı için, jenaratör sistemleri de çalışmadığı için can verdiler. Bunu bana feryat ederek, ağlayarak o hastanedeki doktor arkadaşlarım söyledi.” dedi.

YOĞUN BAKIM YIKILMAMIŞ AMA HASTALAR DEPREMDE ÖLMÜŞ!

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı, konuyla ilgili açıklamada, jenaratörlerin çalışmadığı için hastaların öldüğü iddiası yalanlandı. Yaşanan ölümlerin sebebinin deprem sonrası yaşanan göçükler olduğu ileri sürüldü.

İddiamın arkasındayım.
Konuyu yargıya taşıyorum.
Deprem gecesi yoğun bakımda olan 150 hasta şu an nerde?
👉Hesap vereceksiniz.https://t.co/suyaEPY0sG pic.twitter.com/IcMw5Isgrp

— Op Dr Turhan Comez (@ComezTurhan) March 1, 2023

Bunun üzerine Turhan Çömez, bu kez hastanenin önünde açıklama yaptı. Çömez, “Gördüğünüz gibi arka tarafta yoğun bakım binası sağlam. Yataklarda her hangi bir sorun yok. Bir çöküntü yok ama yoğun bakımdaki 150 hastanın akibetini biz merak ediyoruz. Hastaneden aldığım bilgilere göre, bu hastaların önemli bir kısmının havasızlıktan, oksijen olmadığı için ve elektrik olmadığı için hayatlarını kaybettiklerini söylediler. Hayatını kaybedenler arasında çocuklar da var.” dedi.

Turhan Çömez, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya da seslendi: “Sen bana bugün bu hastaların nerede olduğunu söyleyebilir misin? Hangi hastaneye nakledildiklerini söyleyebilir misin?

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version