Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

TÜİK: Sanayi üretimi yüzde 4,5 arttı

Piyasayı ters köşe yapan TÜİK'e göre sanayide işler tıkırında


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ocak ayı sanayi üretim endeksini açıkladı. TÜİK verilere ilişkin bülteninde, deprem bölgesindeki illerde yapılan anketlerde yüzde 38 oranında cevap alınabildiğini belirtti. Buna göre, sanayi üretimi ocakta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,5 arttı. Aylık artış ise yüzde 1.9 oldu. Aylık artış beklentisi yüzde 0,7, yıllık ise yüzde 2,1 idi.

Aralık ayına ait aylık sanayi üretimi artışı yüzde 1,6’dan yüzde 1,7’ye revize edilirken, yıllık düşüş yüzde 0,2’den yüzde 0,4’e güncellendi.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yıllık bazda yüzde 7,6 azaldı, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 5,8 arttı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 5,7 azaldı.

Aylık bazda ise madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yüzde 4,4 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 2,1 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 1,4 arttı. (EKONOMİ SERVİSİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version