Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Trans saldırgan mezunu olduğu kilise okulunu bastı, 6 kişiyi öldürdü: Cumhuriyetçilere göre bu “Hıristiyanlara karşı nefret suçu”

Serbestiyet


İki gün önce ABD’nin Tennessee eyaletinin Nashville kentinde Covenant School adında bir kilise ilkokulu basıldı. Dini eğitiminin yoğun olarak verildiği ilkokulu iki saldırı tüfeği ve bir el tabancası ile basan, 3’ü çocuk 6 kişiyi öldüren saldırganın 28 yaşındaki Audrey Hale olduğu ortaya çıktı.

İlkokulun eski bir öğrencisi olan Audrey Hale, biyolojik cinsiyeti kadın olan fakat kendisini erkek olarak tanımlayan bir transseksüel. Audrey Hale’nin üzerinden bir manifesto, okulun detaylı haritası ve okul müdürünü nasıl öldüreceğine dair detaylı bir plan çıktı.

Daha öncesinde herhangi bir adli sicil kaydı bulunmayan Audrey Hale, saldırıda kullandığı silahların hepsini yasal yollarla son iki sene içerisinde satın aldı. Saldırıdan önce Instagram üzerinden eski bir arkadaşına veda mesajı yazdı ve yakın zamanda öleceğini belirtti. Arkadaşı polise haber verdiğinde ise Audrey Hale çoktan silahlı saldırısına başlamıştı.

Saldırı sonucunda Audrey Hale okul müdürünü, iki öğretmeni ve 3 çocuğu katletti. Okula gelen polislerle girdiği çatışma neticesinde olay yerinde hayatını kaybetti. Polis Audrey Hale’nin üzerinde ve evinde bulduğu belgelerden daha fazla saldırı planladığını, ailesine ve başka kurumlara yönelik silahlı saldırı yapma hazırlığında olduğunu anladıklarını açıkladı.

Senatör Josh Hawley ve muhafazakar yorumcular, Audrey Hale’nin dindarlara öfkeli bir trans birey olduğu için eskiden okuduğu kilise ilkokulunu bastığını ve Hıristiyan öğretmenleri, dindar aile çocuklarını hedef aldığını vurgulayarak saldırının bir nefret suçu olduğunu belirtiyor. Bu kapsamda Hawley, soruşturmanın nefret suçu soruşturmasına dönüşmesini ve daha detaylı yürütülmesini talep ediyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version