Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Toplantı sonrası İYİ Partililerden tepki: ‘Bir isim üzerinde uzlaşılmadı’

Toplantı sonrası İYİ Partililerden tepki: 'Bir isim üzerinde uzlaşılmadı'


Artı Gerçek – CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı bugün 12’nci kez toplandı. Son toplantıda cumhurbaşkanı adayını netleştiren liderler, adayı 6 Mart’ta açıklayacak.

Millet İttifakı’nın toplantısının ardından altı liderin ortak açıklamasında, “28. Dönem TBMM ve 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz” denilirken, İYİ Parti Grup Başkan Vekili Erhan Usta, altılı masanın son toplantısında cumhurbaşkanı adayı üzerinde bir mutabakat sağlanmadığını söyledi.

Erhan, “İsimler konuşulmuş ama bir isim üstünde uzlaşılmamış diye düşünüyorum. İsim havuzu oluşmuş olabilir. Bence yöntem konusunda uzlaşıldı. Kanımca ortak bir isim üzerinde kesin mutabakata varılsaydı bu artık söylenirdi” ifadelerini kullandı.

‘MİLLET BEŞTEN BÜYÜKTÜR’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Kılıçdaroğlu’nun adaylığına sıcak bakmadığına dair iddiaların ardından İyi Partililerden dikkat çekici paylaşımlar yapıldı.

İYİ Parti Mali İşler Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır da sosyal medya hesabından bir paylaşım yapıp sildi.

Ümit Dikbayır, altılı masa toplantısının ardından ilk olarak “Biz bu kutlu yola çıkarken sadece ve sadece milletimize söz verdik, güvendik.

And olsun şart olsun milletimizi yanıltmayacağız. Milletimiz ne derse o…” tweetini attı. Dikbayır, bu tweetten yaklaşık 10 dakika sonra da sosyal medya hesabından “Millet 5’ten büyüktür” paylaşımı yaptı. Ancak Dikbayır, kısa süre içerisinde tweetini sildi.

İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi Yasin Öztürk de, “Apoletlerini sök dedik sana…” yorumunu yaptı.

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version