Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Cerrahpaşa protestosu

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Cerrahpaşa protestosu


Artı Gerçek – Depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle boşaltılma kararı alınan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde bazı bölümlerin Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne taşınması kararı alındı. Kararın ardından hastanenin bazı çalışanların başka hastanelerde görevlendirileceği iddia edildi.

Kararın ardından Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin önünde protesto gösterisi düzenledi.

“BİZLERİN YAŞAMLARI, KURDUKLARI DÜZENLERİ GÖZ ARDI EDİLMESİN’

Grup adına basın açıklaması yapan SES Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi temsilcisi Muhsin Uysal, “Hepinizin bildiği üzere depreme dayanıksız olduğu bilinen çok sayıda hastane bugüne kadar hiçbir önlem alınmayıp yaşadığımız deprem felaketiyle apar topar oldukça kaotik bir taşınma, birleştirme sürecine girmiş olması hastanelerde çalışan bizleri oldukça endişelendirmiştir” dedi.

Uysal, “Bu planlamalar yapılırken ne hastanemizin fiziki koşulları ne de çalışan sayısı göz önünde bulundurulmayıp hastane yöneticilerimizin dahi fikri alınmamıştır. Biz hastane çalışanları daha bu fikre adapte olamamışken dün itibariyle bizlerin farklı hastanelerde görevlendirileceğimiz bilgisini öğrenmiş bulunmaktayız. Hastanelerimiz olası bir depreme karşı yenilensin, yeniden inşa edilsin ama bütün bu yenilemeler yapılırken o hastanelerin içerisinde çalışan bizlerin yaşamları, kurdukları düzenleri göz ardı edilmesin. Burada bulunan her birimizin evleri, çocuklarımızın okulları çalıştığımız hastanemize göre planlanmıştı” diye konuştu. (DHA)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version