Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Suriye: İsrail, deprem yardımları için kullanılan Halep Havalimanı’nı hizmet dışı bıraktı

Suriye: İsrail, deprem yardımları için kullanılan Halep Havalimanı'nı hizmet dışı bıraktı


Suriye, İsrail’i 6 Şubat depremlerinin ardından ilk kez Suriye’ye hava saldırısı yapmakla suçladı. Gece saatlerinde Suriye’nin Halep iline yapıldığı açıklanan saldırı nedeniyle Halep Uluslarararası Havalimanı’nın hizmet dışı kaldığı da duyuruldu. Halep Havalimanı depremlerin ardından Suriye’ye deprem yardımlarının ulaştığı havalimanlarından biriydi.

SANA bir askeri kaynağa dayandırdığı haberinde Lazkiye’nin batısında Akdeniz üzerinden İsrail’in fırlattığı füzelere Suriye hava savunma unsurları tarafından müdahale edildiği ancak İsrail’in saldırısı sonucu havalimanının pistinde zarar oluştuğu iddiası yer aldı.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI: DEPREM YARDIMLARININ GÜZERGAHI DEĞİŞTİ

Suriye Ulaştırma Bakanlığı da gece saatlerinde saldırının ardından Halep Havalimanı’na gidecek olan deprem yardımlarının güzergahının değişmek zorunda kaldığını duyurdu. Bakanlık insani yardım taşıyan uçakların Şam ya da Lazkiye’deki havalimanlarına inebileceğini açıkladı.

Saldırı sonucu ölen ya da yaralanan olup olmadığı bilinmiyor. İsrailli yetkililer de konuyla ilgili açıklama yapmadı. Şubat ayında SANA, İsrail’in Şam’da bir mahalleye yaptığı hava saldırısında biri asker beş kişinin öldüğünü, 15 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

İsrail son yıllarda Suriye’de hükümetin kontrolündeki bölgelere yüzlerce saldırı yapsa da bunların sorumluluğunu nadiren resmen üstleniyor. İsrail Lübnan Hizbullah’ı gibi İran bağlantılı silahlı grupların Suriye’deki üslerini vurduğunu kabul ediyor. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version