Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Soylu’nun yardımcısı Çataklı’nın yayınladığı ses kaydına Saymaz’dan belgeli yanıt

AFAD'ın yatak, duş ve tuvalet bulunan TIR'ları garajda tutuluyor


Artı Gerçek – AFAD’ın, Maraş depremlerinden ancak 36 saat sonra TSK’den yardım istediğine dair habere İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı’dan ses kaydıyla ‘yalanlama’ geldi. Ancak Çataklı’nın ‘AFAD’ın ilk saatlerde TSK’den yardım istediği’ savıyla paylaştığı ses kaydında herhangi bir kurumsal iletişim olmaması dikkat çekti. Kayıtta konuşan kişilerin kimlikleri de anlaşılamadı.

Gazeteci İsmail Saymaz ise TSK’den yardımın 36 saat boyunca istenmediğine dair haberinin arkasında durarak, Çataklı’nın paylaştığı ses kaydına karşılık olarak bu kez belge yayımladı.

Saymaz’ın bugünkü haberinde, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın “TSK’nin ilk günden beri sahada olduğu” yönündeki açıklamasına rağmen, AFAD’ın TSK’den resmi yardımı depremin üzerinden 35 saat 56 dakika geçtikten sonra istediği belirtiliyordu. Habere göre, Hava Kuvvetleri de bu mesaj ulaştıktan 5 saat 22 dakika sonra bağlı komutanlıklarını bilgilendirdi. Toplamda en az 41 saat 18 dakika gecikildi; “Hava Kuvvetleri’nin mesajı 7 Şubat’ta saat 21.35’te yollandığı için gereğini yapmak ertesi güne kaldı.”

‘ALBAY’ İLE ‘AFAD GÖREVLİSİ’NİN KONUŞMASI…

Çataklı’nın bu haberi yalanlamak için paylaştığı ses kaydında ise AFAD Başkanlık Acil Durum Merkezi’nden aradığını söyleyen bir kişi ile bir albay olduğu söylenen bir kişi arasındaki konuşma duyuluyor. Teknik olarak ne zaman kaydedildiği bilinemeyen konuşmada, AFAD görevlisi olduğunu söyleyen kişi ifadeleri kullanıyor:

“Albayım hayırlı sabahlar; AFAD Başkanlık Acil Durum Merkezi’nden arıyorum. Bilmiyorum size geldi mi; çok büyük bir deprem oldu. Merkez üssü daha çözülemedi. ‘Hatay tarafı’ diye biz düşünüyoruz. Şimdi biz İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa; buradaki ekiplerimizi yönlendirmek için hava araçlarınızın görevlendirilmesi gerekiyor. Size zahmet ona göre bir çalışma yapabilir misiniz? Çünkü bayağı büyük bir olay, 7-8 tane hava haracı lazım bize.”

ÇATAKLI ‘İFTİRA’ DEYİNCE BELGE İLE YANIT GELDİ

Çataklı kaydı Twitter’daki hesabından, “Depremden 43 gün sonra gelen iftiraya, depremin henüz çözümlemesinin bile yapılmadığı ilk dakikalarından bir ses kaydıyla cevap” notuyla paylaştı. Saymaz ise yanıt olarak, bu kez belge yayımladı.

“Kayıttan da anlaşıldığı üzere AFAD, TSK’dan arama kurtarma için personel istemiyor. AFAD ekiplerini deprem bölgesine göndermek için hava aracı istiyor. Çataklı, sözde beni yalanlarken, ihmali itiraf ediyor” diyen Saymaz, “Çataklı’nın açıklaması üzerine yazımda yer verdiğimiz evrakı yayınlama kararı aldım” ifadelerini kullandı.

Saymaz, şu ifadeleri kullandı: “Hava Komutanlığı Harekat Merkezi’nin 7 Şubat’ta saat 21.35’te bağlı komutanlıklarına gönderdiği ‘Çok Acil’ mesajın ‘ilgi’ bölümünde “İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın 071613C SUB 23 TSG’li Mesajı” ifadesi yer alıyor.

Askeri evraklarda bu rakamlar 7 Şubat 2023 saat 16.13 olarak okunuyor.

Mesajda şöyle deniliyor: “Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki deprem felaketi sonrasında yapılan çalışmalara destek vermek üzere personele ihtiyaç duyulduğu ve arama kurtarma konusunda uzman/gönüllü yeterli sayıda personelin yapılan çalışmalara destek vermek amacıyla görevlendirilmesi ilgi mesajı ile talep edilmiştir.” (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version