Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Soylu’dan Bursaspor-Amedspor maçıyla ilgili açıklama: Kamu görevlileri açığa alındı

Soylu’dan Bursaspor-Amedspor maçıyla ilgili açıklama: Kamu görevlileri açığa alındı


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, utanç verici görüntülerin yaşandığı Bursaspor-Amedspor maçındaki görsellerle ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi. Soylu, “Bu görsellerin stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlileri ile ilgili soruşturma başlatılmış ve ilgili kamu görevlileri açığa alınmıştır.” dedi.

Bursaspor taraftarının hem maç öncesinde hem maç sırasında Amedsporlu futbolculara saldırdığı karşılaşmada, tribünlerde faili meçhul cinayetlerin sembolü olan ‘beyaz Toros’, ‘Yeşil’ lakaplı Mahmut Yıldırım ve JİTEM kurucusu ‘Pala’ lakaplı Cem Ersever’in resimleri açılmıştı.

TFF 2’nci Lig Beyaz Grup’ta 23’üncü hafta karşılaşmasında Bursaspor sahasında Amedspor’u konuk ediyor. Saat 14.00’te Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda başlayan karşılaşmayı yaklaşık 40 bin Bursaspor taraftarı takip ediyor.

Maç öncesinde ve maç sırasında Amedsporlu futbolcu ve taraftarlar Bursaspor taraflarlarının hedefi oldu. Amedsporlu futbolcular, ısınmak için sahaya çıktığında, tribünlerdeki Bursaspor taraftarlarının saldırısına uğradı. Amedsporlu futbolcuların soyunma odasına girişi sırasında tribünlerden pet şişe atıldı.

Bursaspor tribünlerde açılan üç pankart ise rezaleti daha dü büyüttü. Bazı Bursaspor taraftarları “Beyaz Toros” ve “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım ve JİTEM’ci Cem Ersever’in posterlerini açtı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, skandalla ilgili açıklama yaptı. Soylu, “Bursa’daki futbol müsabakasında, futbol seyrinin dışındaki görseller kabul edilemez ve spor ile bağdaştırılamaz. Bu görsellerin stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlileri ile ilgili soruşturma başlatılmış ve ilgili kamu görevlileri açığa alınmıştır.” dedi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version