Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Son anket: Kılıçdaroğlu 5 puan önde

Son seçim anketi: Kılıçdaroğlu yüzde 55.1 ile Erdoğan'ın önünde


Artı Gerçek – Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci dönem milletvekili seçimleri için artık iki aydan az bir süre kalırken, anket çalışmaları da hız kazandı. MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, gerçekleştirdikleri son anketin sonuçlarını Habertürk TV canlı yayınında açıkladı.

Buna göre, yüz yüze yapılan ankette “Cumhurbaşkanlığı seçiminde kime oy vereceksiniz?” sorusuna katılımcıların yüzde 47’si ‘Kemal Kılıçdaroğlu’ yanıtını verdi. ‘Recep Tayyip Erdoğan’ diyenlerin oranı ise yüzde 42 oldu.

‘KARARSIZIM DİYENLER HDP’Lİ SEÇMENLER’

Kulat, son anket çalışmasının sonuçlarına ilişkin şu değerlendirmede bulundu: “Kemal Kılıçdaroğlu diyenler yüzde 47, Recep Tayyip Erdoğan diyenler yüzde 42. Üç puanlık kesim, içerisinde Muharrem İnce’nin de olduğu ‘diğer’ başlığı altında… Sadece ‘Muharrem İnce’ diye şundan sormadık, başka adaylar da düşünebilirler diye. Ama çok ilginç. Yüzde 8 ‘kararsızım’ diyenler var, ama bu kararsız olduğunu söyleyen seçmenlerin neredeyse tamamına yakını HDP’li seçmeni olduğu fikrindeyim. Bunlar parti yönetiminin işaretine bakıyor.” (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version