Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Son anket: Depremdeki kayıpların en büyük sorumlusu hükümet

Hakkı Özdal yazdı: Anadolu katliamı


Artı Gerçek – MetroPOLL Araştırma’nın Kurucusu ve Yöneticisi, Özer Sencer deprem sonrasında yapılan anket sonuçlarını sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Sencer, paylaşımında AKP’nin Şubat ayı içerisindeki oylarının bir önceki aya göre 4 puan düştüğünü belirtti ancak detay vermedi.

Sencer’in ankete dair verdiği detayda, “depremdeki kayıpların sorumlusu kim?” sorusu yöneltildi.

‘DEPREM KAYIPLARININ EN BÜYÜK SORUMLUSU HÜKÜMET’

28 ilde, 23-28 Şubat tarihleri arasında tabakalı örnekleme ve ağırlıklandırma yöntemi ile 2 bin 1118 kişi ile yapılan ve 2.13 hata payı içeren ankete göre, depremdeki kayıpların en büyük sorumlusu olarak hükümet görünüyor.

Ankete katılanların yüzde 34.4’ü kayıplardan hükümeti sorumlu tuttu. Bu değer, parti seçmenleri arasında farklılık gösteriyor. AKP’lilerin sadece yüzde 6.4’ü hükümeti sorumlu görürken, CHP’lilerin yüzde 60.4’ü, HDP ve İYİ Partililerin yüzde 62.8’i sorumlu olarak hükümeti işaret etti.

AKP’LİLERE GÖRE EN BÜYÜK SORUMLU MÜTEAHİTLER

Ankete katılanların yüzde 26.9’u deprem kayıplarından müteahhitleri sorumlu tuttu. Ancak bu konuda da iktidar ve muhalefet seçmenleri arasında farklılık var. AKP’lilerin yüzde 46.2’si MHP’lilerin de yüzde 43.6’sı müteahhitleri en büyük sorumlu olarak görürken bu oran CHP’lilerde yüzde 13, HDP’lilerde yüzde 12.6, İYİ Partilerde de yüzde 11.9 olarak ölçüldü.

Ankete katılanların yüzde 15.4’ü en büyük sorumlu olarak belediyeleri görürken, yüzde 4.4’ü vatandaşlar, yüzde 12.9’u da hepsi cevabını verdi.

(HABER MERKEZİ)


Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version