Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Serbest bırakılan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: Pişmanım, art niyetim yoktu

Serbest bırakılan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: Pişmanım, art niyetim yoktu


Artı Gerçek – Maraş merkezli depremlerin ardından “Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” iddiasından gözaltına alınan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, serbest bırakılmasının hemen ardından bu sabah saat 05.30’da Dersim’e gittiğini duyurdu. Ercan sosyal medya paylaşımında dayanışma gösterenlere teşekkür etti. Prof. Dr. Ercan’ın emniyetteki ifadesinde, “Pişmanım, art niyetim yoktu, oralarda öyle konuşuyorlardı, doğru olmadığını öğrendim, ben de paylaştım ve geri kaldırdım” dediği belirtildi.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında, 6 Şubat’taki Maraş merkezli depremlere yönelik sosyal medyadan yaptığı “İlk iki gün asker inmediği için korumasız kadınlara tecavüz edilmiş” şeklindeki paylaşımı dolayısıyla “halkı kin ve düşmanlığa tahrik”ten Elazığ’da gözaltına alınan Ercan, Malatya’ya getirildi.

Emniyetteki işlemlerinden sonra adliyeye çıkarılan Ercan, savcılık sorgusunun ardından “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçundan sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı.

EMNİYET İFADESİ: DOĞRU OLMADIĞINI ÖĞRENDİM

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’ın emniyetteki ifadesinde, “Pişmanım, art niyetim yoktu, oralarda öyle konuşuyorlardı, doğru olmadığını öğrendim, ben de paylaştım ve geri kaldırdım” dediği öğrenildi.

İLK PAYLAŞIM

Ercan sosyal medya hesabından serbest bırakılmasının ardından açıklama yaptı. Ercan paylaşımında, “Benim güzel ülkemin güzel insanları. Dayanışmanız için çok sağ olun. Sizinle kıvanç duyuyorum. 05.30’da Tunceli’ye geldim” dedi.

(HABER MERKEZİ)


Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version