Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sele kapılan konteynerdeki kadın ve bebeği aranıyor

Sele kapılan konteynerdeki kadın ve bebeği aranıyor


Artı Gerçek – Adıyaman’ın Tut ilçesinde içinde barındıkları konteynerin sel sularına kapılması sonucu kaybolan Fatma Tekdal ile 1,5 yaşındaki kızı Zeynep Zümra Tekdal’ı arama çalışmaları sürüyor.

Tut ilçesinde, salı gecesi başlayan yağmurla birlikte Ömerovası Deresi taştı. Tekdal ve Sarıkaya ailesinin evlerinin bahçesine yerleştirdikleri konteyner sel sularına kapıldı. Konteynerde kalan sekiz kişi kendi imkanlarıyla kurtulurken, kaybolan dört kişiden Selma Sarıkaya ile kızı Emine Sarıkaya’nın cesetlerine ulaşıldı. Kaybolan Fatma Tekdal ile bebeği Zeynep Zümra Tekdal’a ise ulaşılamadı.

Dere yatağının geçtiği ve selin etkili olduğu 25 kilometrelik alanda ekipler arama çalışmalarını sürdürüyor. AA muhabirine konuşan koordinatör Vali Mehmet Ali Özkan, şunları söyledi:

“Arama çalışmalarına konteynerin kaydığı yerden Yaylalı köyüne kadarki 20 kilometrelik hat boyunca devam ediliyor. Ekiplerimiz gece ve gündüz durmaksızın çalışmalarını sürdürüyor. Bir yandan termal, bir yandan sondalama ve boşluk arama cihazları kullanılıyor. Bunun yanında sondalama yapılan alanlarda ince tarama usulüyle kaldırma çalışması yürütülüyor.”

BAZI EVLER TAHLİYE EDİLDİ

Vali Özkan, konteynerin kaydığı dere yatağı üzerindeki altı evi boşalttıklarını bildirerek, Çanakçı bölgesi denilen mevkide de DSİ ekiplerinin incelemelerini sürdürdüğünü aktardı. O bölgede de riskli görülen 5-6 evdeki vatandaşların tahliye edildiğini belirten Özkan, “Dolayısıyla bir yandan arama, bir yandan dere yataklarının boşaltılması, bir yandan da gündelik hayatı normale döndürme çalışmaları sürüyor.” ifadesini kullandı.

Adıyaman ve Urfa’da sel felaketi nedeniyle 16 kişinin vefat ettiği açıklanmıştı. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version