Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sarallar davası: Erdal Acar tahliye edildi

Sarallar davası: Erdal Acar tahliye edildi


Dinçer GÖKÇE


Artı Gerçek – İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen ve Marmara Ceza İnfaz Kurumları yerleşkesi duruşma salonlarında 6 Şubat’tan 3 Mart’a kadar devam eden yargılamada ara karar açıklandı. “Suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak veya yönetmek” ve birden fazla kez “Nitelikli yağma” ve “Nitelikli yağmaya teşebbüs” suçlarından 50 yıldan 79 yıla kadar hapis talebiyle yargılanan Erdal Acar’ın da aralarında olduğu 21 sanık tahliye edildi. Dosyaya göre, Erdal Acar, örgütün, sosyeteye yönelik kişilere yönelik faaliyetlerinden sorumlu kişi konumundaydı.

Dava dosyasına giren çok sayıda eylemden sorumlu tutulan Acar’ın, oyuncu Necati Şaşmaz’a yönelik de suç işlediği öne sürülüyor.

BİR SANIK CEZAEVİNDE ÖLDÜ

Sarallar suç örgütüne yönelik soruşturmanın düğmesine geçen temmuz ayı başında basıldı. Yürütülen soruşturma sonrası 167 kişi hakkında dava açıldı. Aralarında, Erdal Acar, Akın Büyükoğlu, Ahmet Fazlıoğlu, Başaran Akyaz, Bekir Karçiga, Burak Alireisoğlu, Arbel Gıda’nın sahiplerinden Mahmut Arslan, Ömer Tekin Dengizek, Önder Dengizek, Tevfik Cantemur, Zafer Mollaibrahimoğlu, Osman Tellioğlu ile MHP yöneticisi Şahin Gürz’ün de olduğu kişilere yönelik dava İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı.

Bu arada, anılan dava kapsamında tutuklu bulunan Ahmet Cengiz Karlı geçen ay, tutuklu bulunduğu cezaevinde kalp krizi nedeniyle vefat etmişti.

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version