Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sağlıkçılar, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden ayrılmak istemiyor

Sağlıkçılar, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden ayrılmak istemiyor


Esra ÇİFTÇİ


İSTANBUL – Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin bir bölümünün Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne taşınacağının duyurulması üzerine görev yerlerinin değiştirileceği hastane çalışanları eylemde.

Depreme dayanıklı olmadığı için tahliye kararı alınan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde bazı bölümler farklı hastaneye taşınıyor. Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın taşınma süreciyle ilgili yaptığı açıklamada, “Bundan böyle Cerrahpaşa Tıp Fakültesi hastanesi poliklinik hizmetlerine ağırlıklı olarak eskiden olduğu gibi mevcut yerinde yani Cerrahpaşa’da devam edecek. Poliklinik hizmetlerinin yanı sıra robotik cerrahi, karaciğer-böbrek ve kemik iliği nakilleri, yoğun bakım gibi özellikli işlemler de dahil olmak üzere tüm ameliyat ve yatan hasta hizmetleri Samatya ve Taksim hastanelerimizde sürdürülecektir” dedi. Karar üzerine kendilerine herhangi bir bilgi verilmediğini söyleyen sağlık emekçileri eylemdeler.

Taksim Eğitim Araştırma Hastanesi SES işyeri temsilcisi Muhsin Uysal, eylem gerekçelerini Artıgerçek’e anlattı.

‘DEVİR İŞLEMLERİNİN NASIL OLACAĞI KONUSUNDA BİLGİMİZ YOK’

Muhsin Uysal, hem Taksim İlkyardım Hastanesi’nin sağlık emekçilerinin hem de bölge halkının bu belirsizlik sebebiyle endişelendiğini anlattı.

“Dayanıksız olduğu bilinen çok sayıda hastane bugüne kadar hiçbir önlem alınmayıp yaşadığımız deprem felaketiyle apar topar kaotik bir taşınma, birleştirme sürecine girmiş olması hastanelerde çalışan bizleri endişelendirmiştir” diyen Uysal şunları söyledi:

“Bakan ve Aydın’ın açıklaması dışında resmi açıklama yapılmadı. Devir işlemlerinin nasıl olacağı, çalışanların akıbeti hakkında kurum yöneticilerimiz dahi bilgilendirilmedi.”

‘YETKİLİLERDEN BİR AÇIKLAMA BEKLİYORUZ’

Muhsin Uysal, sendikalarının İl Sağlık Müdürlüğüne yazmış olduğu bilgi edinme talebinin hâlâ cevaplanmadığını söyledi. Uysal, geçen cuma günü hastane önünde yaptıkları basın açıklamasında bu endişelerini dile getirdiklerini ve yetkililerden bir açıklama talep ettiklerini ifade etti.

Uysal şunları söyledi:

“Taksim İlkyardım Hastanesi’nin mevcut açıklamalara göre devredilmesi demek bölge halkının artık buradan poliklinik hizmeti alamaması demektir. Burada hizmet veren sağlık emekçileri sürekli taşınmaktan maddi ve manevi olarak çok yıprandı ve artık taşınmak istemiyoruz. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin taşınma sürecinde başka mağduriyetlere sebep vermeyecek bir çözüm bulunmasını talep ediyoruz. Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi Kovid-19 pandemisi sürecinde yapılmış 1008 yataklı olup salgın veya deprem gibi durumlara karşı kullanılması planlanmışken neden 1059 çalışanın olduğu hastanemiz dağıtılmak istenmektedir? Yetkililer konu hakkında açıklama yapana kadar bu sorularımızı ve taleplerimize cevap aramak için mücadelemize devam edeceğiz.”

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version