Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan ‘ishal salgını’ iddialarına yalanlama

Fahrettin Koca: Kahramanmaraş’ta şebeke suyu, içme suyu olarak kullanılmamalı


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem bölgesinde ishal salgını olduğu iddialarını yalanladı. Koca, “Bölgede salgın hastalığa işaret eden bir durum kesinlikle yoktur.” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda deprem bölgesinde ishal salgını olduğu yönünde çıkan iddialara cevap verdi. Bahse konu sağlık müdahale alanının gönüllüler tarafından açıldığını ve herhangi bir sorunla karşılaşılmaması için Sağlık Bakanlığınca 112 Acil Sağlık ekiplerinin görevlendirildiğini aktardı. Bu alandan ishal nedeniyle herhangi bir sevk yapılmadığını belirten Koca, şu bilgileri verdi:

İskenderun Arsuz’da kurulan sağlık müdahale alanında başhekim olduğunu iddia eden Dr. Hasan Sami Özvarinli, son 24 saat içinde 500 hasta bakıldığını ve bunların en az yarısının ishal ve kusma şikayeti olduğunu iddia etmektedir.

İSHAL SALGINI İDDİASI HAKKINDA
KAMUOYUNA KANITLI AÇIKLAMA

Bugün bazı basın yayın organlarında kendisini İskenderun Sahra Hastanesi başhekimi olarak tanıtan şahsın, bölgede salgın hastalık olduğuna yönelik açıklamalar yapması üzerine kamuoyunun doğrulara sadık şekilde tekrar… https://t.co/KnU2DDNQZb

— Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca) March 18, 2023

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version