Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

SADAT, TV100, Alaattin Çakıcı ve Necat Gülseven içeriklerine engel

SADAT, TV100, Alaattin Çakıcı ve Necat Gülseven içeriklerine engel


Artı Gerçek – CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı yayında SADAT reklamı yayınlayan TV100’ün, mafya lideri Alaattin Çakıcı’yla dost olduğu ortaya çıkan patronu Necat Gülseven ile ilgili binden fazla haber ve sosyal medya paylaşımı hakkında içerikten çıkarma kararı verildi.

Kararın başka bir kişinin başvurusu üzerine alınmasına rağmen Necat Gülseven, TV100, SADAT ve Alaattin Çakıcı’yı konu alan içeriklere yönelik olması dikkat çekti. Sıradan yurttaşların söz konusu olaya ilişkin haber paylaşımları da karar kapsamında engellendi.

BirGün’de yer alan habere göre, İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hâkimliği, Çakıcı ve Gülseven ile aynı fotoğrafta yer alan Veysi Nazlıcan’ın başvurusu doğrultusunda 1141 haber ve sosyal medya paylaşımının içerikten kaldırılmasına hükmetti.

Hakimlik kararında, başvurucu Veysi Nazlıcan’ın “hukuki haklarının ihlal edildiğini”, “kişilik haklarının, ticari itibarının zedelendiğini” ve “içeriklerin gerçeklik/doğruluk kriterini karşılamadığı” savunuldu.

Fakat başvuruyu Veysi Nazlıcan’ın yapmasına rağmen, kararın Nazlıcan ile ilgisi olmayan; Necat Gülseven, TV100, SADAT ve Alaattin Çakıcı’yı konu alan birçok içeriği kapsaması dikkat çekti.

Böylece Nazlıcan’ın “kişilik haklarının ihlal edildiği” gerekçesiyle alınan kararla, Nazlıcan’nın isminin geçmediği ve fotoğrafının yer almadığı içerikler engellendi.

NE OLMUŞTU?

İki yıl önce CHP liderini tehdit eden suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın TV100’ün patronu Necat Gülseven ile fotoğrafı ortaya çıkmıştı. Fotoğrafın Çakıcı tarafından Twitter’da 12 Kasım 2020’de “Alaattin Çakıcı, Four Seasons otelde dostlarıyla akşam yemeğinde birlikteler. Necat Gülseren, Cihan Çakıcı, Tevfik Karaaslan, Veysi Nazlıcan” notuyla paylaşıldığı görülmüştü.

(Kaynak)


Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version