Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri: Varlığımız tehlikeye girerse ABD’yi yok edecek silahlarımız var

Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri: Varlığımız tehlikeye girerse ABD'yi yok edecek silahlarımız var


Batı ülkeleri ile Rusya arasında Ukrayna savaşı üzerinden nükleer gerginliğin sürdüğü bir atmosferde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakınlığı ile bilinen Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev’den tehditvari bir açıklama geldi. Washington’ı “Rusya’nın nükleer gücünü küçümsemekle suçlayan” Patruşev “Rusya’nın ABD dahil herhangi bir düşmanı yok edecek silahlara sahip olduğunu” söyledi.

‘ABD’Lİ SİYASİLER KENDİ PROPAGANDALARININ TUZAĞINA DÜŞTÜ’

Rossiyskaya Gazeta’ya konuşan Patruşev, “Kendi propagandalarının tuzağına düşen Amerikalı politikacılar, Rusya ile doğrudan bir çatışma durumunda ABD’nin önleyici bir füze saldırısı başlatabileceğinden ve bunun ardından Rusya’nın artık yanıt veremeyeceğinden eminler. Bu kıt görüşlü bir aptallık ve çok tehlikeli” dedi.

‘NATO’NUN AMACI RUSYA’YI PARÇALARA AYIRMAK’

Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Patruşev sözlerini, “Rusya sabırlıdır, kimseyi askeri üstünlüğüyle korkutmaz. Ancak var oluşuna karşı bir tehdidin bulunması hâlinde, ABD dahil her düşmanı yok edebilecek modern ve eşsiz silahlara sahiptir” diye sürdürdü.

“Ukrayna NATO ülkelerinin savaş kampına dönüştü” ifadelerini kullanan Patruşev NATO ülkelerinin Ukrayna’ya askeri yardım sunması ve askeri eğitmen göndermesinin söz konusu ülkelerin Moskova ve Kiev arasındaki çatışmanın katılımcıları olduğunu gösterdiğini vurgulayarak “NATO’nun amacı, Rusya’yı muharebe sahasında yenilgiye uğratmak ve ardından parçalara ayırmak” dedi.

KREMLİN: BATILI ÜLKELERİN TEPKİSİ TAKTİK NÜKLEER FÜZE PLANINI ETKİLEMEZ

Cumartesi günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın hem Ukrayna hem de Rusya sınırındaki yakın müttefiki Belarus’a taktik nükleer füzeler yerleştireceğini duyurmuştu. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Batılı ülkelerin tepkisinin, Belarus’a taktik nükleer silah yerleştirme planlarını etkilemeyeceğini söyledi. Batılı ülkelerin buna olumsuz tepki verdiğine dikkati çeken Peskov, “Elbette bu tepki Rusya’nın planlarını etkileyemez” dedi. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version