Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

RTÜK, Yıldız En TV’ye ‘deprem’ cezası verdi

RTÜK'ten Halk TV'ye 'terör mimikle övüldü' cezası


İSTANBUL – Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 22 Şubat’ta, oyçokluğu ile Yıldız EN TV hakkında idari para cezası kararı aldı. Oyçokluğu ile alınan kararda, kanala reklam gelirlerinin yüzde 3’ü oranında idari para cezası uygulanması kararı aldı. 85 bin 738 lira para cezasına ilişkin karar, kanal yönetimine iletildi.

Karara göre; Gülgün Feyman moderatörlüğünü yaptığı “Deprem Özel” yayınında; “RTÜK büyük rakamların kullanılmasını istemiyor… Hatta bu iktidar döneminde, işte geçmişteki tabii afetlerde ısrarla yangınlar dahil kullanmamaya çalışıyorlar. Nasıl bir art niyette olduklarını tabi ki düşünebiliyorum… Bakın hastaneler, havalimanları, yollar, bunlar devlet ihaleleri ile yapıldı” diye konuştu.

FEYMAN: İHTİYAT AKÇESİ HARCANDI

Feyman konuşmasının devamında “Yandaşlar yapıldı… Bu iktidar bu ülkenin kefenlik paralarını, ihtiyat akçelerini harcadı… Hazırda paranız olması lazım… Var mı hazırda paranız? Yok biliyor musunuz? Hepsini tükettiler. Lüks uçaklar, saraylar…” ifadeleri kullandı.

KARAR OY ÇOKLUĞU İLE ALINDI

RTÜK kararında bu ifadelerin; “İzleyici kitlenin doğruluktan uzak ve yanıltıcı bir bilgi ile karşı karşıya bırakıldığı, söz konusu tavrın sorumlu ve güvenilir yayıncılık anlayışının yanı sıra tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkeleriyle de bağdaşmadığı” iddia edildi.

REKLAM GELERİNİN YÜZDE 3’Ü

Üst Kurul, oyçokluğu ile kanala, reklam gelirlerinin yüzde 3’ü oranında idari para cezası uygulanması kararı aldı. 85 bin 738 lira para cezasına ilişkin karar, kanal yönetimine iletildi. (ARTI GERÇEK)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version