Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Prof. Dr. Tüysüz ve Ahmet Ercan’dan Kayseri depremi yorumu

Maraş depremlerinden etkilenen Kayseri'de, 467 yapı ağır hasar gördü


Artı Gerçek – Prof. Dr. Okan Tüysüz ve Prof. Dr. Ahmet Ercan, 7 Mart günü 30 dakika içinde 4.7, 4.4 ve 4.3 büyüklüğündeki üç depremle sarsılan Kayseri’de bu sabah 05.28’de yeniden bir deprem yaşanmasını değerlendirdi.

Tüysüz, AFAD’a göre 4.8 büyüklüğünde olan son deprem hakkında, “Erkilet fay sonunda küçük kırılmalar sürüyor 4,8” deyip şu yorumu yaptı:

“Kayseri’deki deprem etkinliği bir deprem fırtınası şeklinde sürüyor. Deprem fırtınaları çok sayıda depremin irili ufaklı bir arada olduğu, genellikle orta büyüklüğe erişen bir hareketliliktir. En son Akhisar’da uzun süren bir fırtına olmuştu.”

Tüysüz sonrasında da, “6 büyüklüğünde bir depremin enerjisini boşaltmak için 1000 tane 4 büyüklüğünde ya da 32000 tane 3 büyüklüğünde deprem olması gerekir” dedi.

AHMET ERCAN: BİR SÜRE SARSILIP GEÇECEĞİNİ UMUYORUM

Ahmet Ercan ise “Kayseri diri kırıklarla örülüdür” diyerek şöyle devam etti: “Ancak çok büyük depremler üretmezler. Kayseri’de olan M4,9luk deprem K.Maraş M7,9’ca irkitilmiştir. 1835’de M6,5’luk 8 şiddetindeki deprem ürettiği en büyük depremdir. Bir süre sarsılıp geçeceğini umuyorum.”

Kayseri’nin Hacılar ilçesinde, saat 05.28’de 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. AFAD, “Kayseri ilimiz Hacılar ilçesinde meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki artçı deprem sonrasında, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir” açıklaması yapmıştı. (HABER MERKEZİ)


Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version