Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Perulu kurye yüzlerce yıllık mumya ile yakalandı: ‘Ruhani kız arkadaşım’ dedi, mumya erkeğe ait çıktı

Perulu kurye yüzlerce yıllık mumya ile yakalandı: 'Ruhani kız arkadaşım' dedi, mumya erkeğe ait çıktı


– Peru’da Puno’daki arkeoloji sahasında sarhoş hareketleri nedeniyle dikkat çeken bir kuryenin üzerini arayan polis, soğutucu çantasının içinde bir mumya buldu. Kurye, mumyanın ‘ruhani kız arkadaşı’ olduğunu öne sürerek aynı odayı paylaştıklarını söyledi.

Polis kurye ile birlikte 23 ila 26 yaşlarındaki iki arkadaşını gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında ‘Peru’nun kültürel mirasına karşı suç işledikleri’ gerekçesiyle soruşturma yürütülüyor.

‘RUHANİ KIZ ARKADAŞIM’ DEDİĞİ MUMYA ERKEK ÇIKTI

Mumyanın kalıntılarını arkadaşlarına göstermek için çantaya koyduğunu söyleyen kurye, ‘Juanita’ lakabını taktığı ‘ruhani kız arkadaşını’ babasına ait evde televizyonun yanındaki bir kutuda tuttuğunu dile getirdi. Uzmanlar, cesedin 600 ila 800 yaşında olduğunu ve kuryenin tahminlerinin aksine mumyanın bir kadına değil yetişkin bir erkeğe ait olduğunu vurguladı. Mumyanın öldüğü sırada 45 yaşlarında ve 1 metre 51 santimetre uzunluğunda olduğu tahmin ediliyor.

BÖLGEDE MUMYACILIK İSPANYOL FETİHÇİLERDEN ÖNCE YAYGINDI

Polis, soğutucu çantanın içinde bulunan mumyanın bölgedeki İspanyol fetihçiler öncesi mezarların çoğunda tipik olan cenin pozisyonunda bandajlarla sarıldığını söyledi. Yetkililer, soğutucu çantada taşınan mumyaya el koyulduğunu ve Peru Kültür Bakanlığı’na teslim edildiğini açıkladı. Mumyalama tekniği, İspanyol fetihçilerin gelişinden önce bölgedeki çeşitli kültürler tarafından uygulanıyordu. Bazı mumyalar geleneksel olarak gömülürken, diğerleriyse önemli festivallerde dışarı çıkarılıp teşhir ediliyordu. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version