Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Papa Francis zatürre sebebiyle hastaneye kaldırıldı

Papa Francis zatürre sebebiyle hastaneye kaldırıldı


– Roma Katolik Kilisesi’nin lideri Papa Francis’in solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle dün hastaneye kaldırıldığı açıklandı. Vatikan kaynakları, zatürre nedeniyle tedavi altına alınan 86 yaşındaki Papa’nın ‘huzurlu bir gece geçirdiğini’ açıkladı. Vatikan Devlet Başkanı’nın ‘uygun tedaviyi’ alabilmesi için birkaç gün daha hastanede kalması bekleniyor.

SAĞLIK DURUMU ŞİMDİLİK ‘KONTROL ALTINDA’

İtalyan haber ajansı ANSA’ya göre, Papa’nın tedavisini üstlenen sağlık ekibi, herhangi bir sürpriz olmazsa, Papa Francis’in 2 Nisan’daki Dallar Bayramı kutlamaları için zamanında taburcu olabileceği konusunda ‘oldukça iyimser’. Roma’daki Gemelli Hastanesi’nde tedavi altında olan Katolik Lider’in kalbiyle ve geçirdiği zatürreyle ilgili sıkıntılarının ‘şimdilik’ kontrol altında olduğu açıklandı.

DAHA ÖNCE DE YURT DIŞI SEYAHATLERİNİ ERTELEMİŞTİ

86 yaşındaki Papa, son dönemde sağlık sorunlarıyla sık sık gündeme geliyor. Papa Francis, geçirdiği kolon ameliyatının ardından kronik diz ağrısı nedeniyle de tekerlekli sandalye ve baston kullanmaya başlamıştı. Diz ağrısı nedeniyle yurt dışı seyahatlerini erteleyen Papa’nın bu kararı, istifa söylentilerine neden olmuştu. Vatikan Devlet Başkanı, temmuz ayında Reuters ajansına verdiği bir röportajda, istifasının yakın olduğuna dair spekülatif haberleri yalanlamış ve sağlık sorunları Kilise’yi yönetmesini imkânsız hale getirirse istifa edebileceğini dile getirmişti. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version