Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Pandemi sürecinde hükümetin attığı adımları eleştirmişti: Cumhuriyet savcısı Eyüp Akbulut göreve iade edildi

Pandemi sürecinde hükümetin attığı adımları eleştirmişti: Cumhuriyet savcısı Eyüp Akbulut göreve iade edildi


Artı Gerçek – Türkiye’de Koronavirus sürecinde atılan adımları eleştirdiği için hakkında soruşturma başlatılan ve görevden alınan Viranşehir Cumhuriyet Savcısı Eyyüp Akbulut, göreve iade edildi.

Cumhuriyet savcısı Eyüp Akbulut, Pandemi sürecinde atılan adımların hukuka aykırı olduğunu belirterek resen soruşturma başlattı. Savcının, resen soruşturma başlattığını duyurmasının ardından ise görevden alındı. Savcı Akbulut, daha önce yaşanan gelişmede de sanık olduğu dosyada beraat etti. Savcı Eyüp Akbulut, görevine iade edildi.

NE OLMUŞTU?

Cumhuriyet Savcısı Eyyüp Akbulut YouTube üzerinde yayınlanan videoda mesleki görevlerini yerine getiremediğini söyleyerek, pandemi sürecine ilişkin birçok uygulamanın hukuk devleti ile bağdaştırılamayacağını ve mağduriyetlere sebep olduğu yönünde bir açıklama yapmıştı. Açıklamanın ardından Şanlıurfa Valiliği, Akbulut hakkında soruşturma başlatmıştı.

Hakkında soruşturma başlatıldığını duyuran Viranşehir Savcısı Eyüp Akbulut, HSK Müfettişlerince hazırlanan ön raporu görüşen HSK 2. Dairesi tarafından geçici olarak görevden uzaklaştırımıştı.(HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version