Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Pakistan’da polise intihar saldırısı: Dokuz kişi öldü

Pakistan'da polise intihar saldırısı: Dokuz kişi öldü


Pakistan’da Kachhi bölgesi polis yetkilisi Mehmud Han Notezay, Reusters haber ajansında yaptığı açıklamada Belucistan eyaletinde polisleri taşıyan bir kamyona yönelik intihar saldırısında dokuz polisin öldüğünü, 15 polisin de yaralandığını söyledi. Polis yetkilisi saldırının Bolan bölgesi yakınlarında, Kacchi ve Sibi bölgeleri sınırındaki köprüde yapıldığını söyledi.

Notezay yaralıların hastaneye kaldırıldığını, bölgeye bomba imha ekipleri ile güvenlik personelinin gönderildiğini ve bölgenin kordon altına alındığını da duyurdu. İlk belirlemelere göre olayın intihar saldırısı olduğu ancak soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Saldıryı henüz hiçbir grup üstlenmedi. Bölgede hükümeti uzun yıllardır bölgeyi sömürmekle suçlayan Belucistan Kurtuluş Ordusu adlı örgüt de faaliyet gösteriyor.

BELUCİSTAN VE HAYBER PAHTUNHVA’DA SALDIRILAR ARTTI

5 Mart’ta Hayber Pahtunhva eyaletinde düzenlenen bombalı saldırıda iki kişi ölmüş, bir kişi de yaralanmıştı. Ulusal basındaki haberlere göre, Bannu bölgesine bağlı Baka Khel ilçesinde motosiklete monte edilen bomba patlatılmıştı.

Pakistan’da özellikle Hayber Pahtunhva ve Belucistan eyaletlerinde son aylarda saldırılar arttı. İslamabad yönetimi bu saldırıların bir kısmının Afganistan’da konuşlu Pakistan Talibanı (TTP) tarafından planlandığını ve yönetildiğini belirtiyor. Afganistan ise bu iddiaları reddediyor.

Pakistan’ın Peşaver şehrinde 30 Ocak’ta öğle namazı sırasında camiye düzenlenen intihar saldırısında çoğu polis 102 kişi ölmüştü. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version