Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Pakistan’da İmran Han kararı: Polisin başlattığı gözaltı operasyonu bir gün daha durduruldu

Pakistan'da İmran Han kararı: Polisin başlattığı gözaltı operasyonu bir gün daha durduruldu


– Pakistan’da Lahor Yüksek Mahkemesi, yargılandığı davanın duruşmalarına katılmadığı gerekçesiyle hakkında tutuklama kararı verilen eski Başbakan İmran Han’ın gözaltına alınması için polisin başlattığı operasyonun bir gün daha durdurulmasına karar verdi.

Mahkeme, Pakistan Adalet Hareketi Partisi (PTI) lideri Han’ın 19 Mart’ta Lahor’da düzenleyeceği mitingin iptal edilmesine karar verirken, hükümetten ve muhalefetten meseleyi müzakere ile çözmesini istedi. Öte yandan, İslamabad’daki alt mahkeme yargıcı Zafer İkbal, Han’ın mahkemeye çıkması durumunda tutuklama kararının askıya alınacağını belirtti.

HAN’IN DESTEKÇİLERİ BARİKATLAR KURUYOR

PTI lideri Han’ın taraftarları, olası gözaltı operasyonuna karşı liderlerinin Lahor’daki evinin çevresinde hazırlık yapıyor. Eski başbakanın Zaman Park bölgesindeki konutuna açılan yollara konteyner yerleştiren PTI destekçileri, kum torbalarıyla da barikatlar oluşturuyor.

Polisin, Han’ı gözaltına almak için 14 Mart’ta başlattığı operasyon sonucu PTI taraftarları ile emniyet mensupları arasında çatışmalar yaşanmış, olaylarda 60’tan fazla polis yaralanırken 15 gösterici de gözaltına alınmıştı.

IMRAN HAN HÜKÜMETİ NİSAN 2022’DE DÜŞMÜŞTÜ

Pakistan’da İmran Han hükümeti parlamentoda 10 Nisan 2022’de yapılan güven oylamasında, 174 hayır oyuyla düşmüştü. Ardından, eski başbakan Navaz Şerif’in kardeşi Şahbaz Şerif 11 Nisan’da mecliste yapılan seçimde 174 oyla salt çoğunluğun desteğini alarak başbakan seçilmişti. (AA)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version