Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Nijerya’da seçim belirsizliği: Muhalefet sonuçlara itiraz edeceğini duyurdu

Nijerya'da seçim belirsizliği: Muhalefet sonuçlara itiraz edeceğini duyurdu


– Afrika’nın en kalabalık ülkesi Nijerya’da, 25-26 Şubat’ta yapılan ve bazı bölgelerdeki saldırılar nedeniyle aksayan seçimlerin sonuçlarına itiraz edileceği açıklandı. Ana muhalefetteki Halkın Demokratik Partisi (PDP) devlet başkanı seçiminin sonucuna itiraz ederek, mahkemeye gideceğini duyurdu. PDP Başkanlık Kampanya Komitesi Sözcüsü ve Halkla İlişkiler Direktörü Dino Melaye tarafından yapılan açıklamada, seçimi iktidar partisi Tüm İlericiler Kongresi’nden (APC) eski Lagos Valisi Bola Ahmed Tinubu’nun kazanmasını “kabul edilemeyecek büyük bir adaletsizlik” olarak nitelendirdi.

Melaye, “Bu büyük adaletsizlik devam edemez. Çalınan yetkilerimizi geri alma mücadelesi, geri çekilmenin ve teslimiyetin olmadığı bir mücadeledir, üstesinden geleceğiz” dedi.

‘SEÇİMİ KAZANDIK VE BUNU TÜM NİJERYALILARA İSPATLAYACAĞIZ

Bir diğer muhalif parti olan İşçi Partisi (LP) de seçim komisyonunun açıkladığı devlet başkanı seçiminin sonuçlarını kabul etmeyeceklerini bildirmişti. LP’nin adayı Peter Obi, bugün yaptığı bir açıklamayla hafta sonu yapılan seçimleri kazandığını öne sürdü.

“Seçimi kazandık ve bunu tüm Nijeryallılara kanıtlayacağız” diyen Obi, yasal yollarla görevini geri alacağını iddia etti. LP’nin adayı, taraftarlarını bu süreçte sakin ve itidalli olmaya çağırdı.

BAŞKANLIK SEÇİMLERİNDE 18 ADAY YARIŞMIŞTI

Nijerya’da seçim güvenliği ile ilgili sıkıntılar nedeniyle uzayan devlet başkanlığı seçimlerini eski Lagos valisi Bola Ahmed Tinubu kazanmıştı. Yaklaşık 206 milyon nüfusa sahip Nijerya’da devlet başkanlığı için 18 aday yarışmıştı. Seçimde, APC’den Tinubu, 8 milyon 794 bin 726; Tinubu’nun en büyük rakibi ana muhalefetteki PDP adayı Atiku Abubakar, 6 milyon 984 bin 520; LP adayı Peter Obi ise 6 milyon 101 bin 533 oy almıştı. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version