Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Newroz meydanında tecride karşı öfke


AMED – İmralı tecridine karşı öfkesini final Newrozu’na taşıyan gençler, “Bê Serok jiyan nabe” ve “Bijî Serok Apo” sloganlarıyla meydanı doldurmaya başladı. 

 

Bu yıl “Her dem Newroz, her der azadî” şiarıyla gerçekleştirilen ve depremde yaşamını yitirenlere adanan 2023 Newrozu’nun finali, Amed’te Newroz Parkı’nda gerçekleştiriliyor. Kentin dört bir yanından “Bijî Serok Apo” sloganlarıyla Newroz’a akın eden kent halkı, ateşin yakılacağı meydanı doldurmaya başladı. 

 

MEYDANDA TECRİT ÖFKESİ 

 

Her yıl tarihi kutlamalara ev sahipliği yapan Amed Newrozu’nda, bu yıl büyük bir öfke hakim. İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde ağır tecrit koşullarında tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan’dan 24 aydır haber alınamamasına öfke Newroz meydanına taşındı. Sabah saatlerinde Newroz Parkı’nın yolunu tutan gençler, “Bijî Serok Apo” sloganlarıyla meydandaki bekleyişini sürdürüyor. 

 

DAKİKALAR İLERLEDİKÇE MEYDAN DOLUYOR

 

Dakikalar ilerledikçe dolmaya başlayan Newroz meydanında, sarı, kırmızı ve yeşil bayraklar ile Halkların Demokratik Partisi (HDP), Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) flamaları dalgalanıyor. 

 

Sahneden çalınan ağıtlar eşliğinde bekleyişin sürdüğü Newroz meydanında, “Bê Serok jiyan nabe”, “Jin jiyan azadî” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atılıyor. 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version