Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Millet İttifakı toplanıyor: Cumhurbaşkanı adayı açıklanacak

Millet İttifakı toplanıyor: Cumhurbaşkanı adayı açıklanacak


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in aday çıkışıyla masadan ayrılmasının ardından, bugün (6 Mart) Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayını ve geçiş yol haritasını açıklıyor.

Toplantıya Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ev sahipliği yapacak. Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin genel başkanları, Saadet Partisi Genel Merkezi’nde saat 14.00’te bir araya gelecek.

Toplantı sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanması bekleniyor. Ayrıca Cumhurbaşkanı yardımcıları ve geçiş süreci yol haritasının da açıklanacağı belirtildi.

Yaklaşık bir yıldır 2023 seçimleri için bir araya gelen Altılı Masa’da yer alan Akşener 3 Mart’ta yaptığı açıklamada adaylık konusunda “dayatmaya” gelmeyeceğini belirterek, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığını desteklemediği mesajını vermişti. Akşener konuşmasında İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını adaylık için göreve çağırmıştı.

Akşener’in çağrısının ardından cuma akşamı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yaptıkları açıklamalarda Kılıçdaroğlu’na desteklerini açıklamıştı. Kılıçdaroğlu ve CHP’li 11 büyükşehir belediyesi başkanı Ankara’da birlikte poz vermişti.

İYİ Parti’nin ayrılması sonrası Cumartesi günü bir araya gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İYİ Parti olsa da olmasa da Millet İttifakı olarak seçime girilmesi konusunda uzlaşma sağlamıştı. Ortak açıklama yayımlayan liderler, “Hedefimiz kaybedeni olmayan bir zafer” diyerek 6 Mart’ta (bugün) adayını açıklayacağını duyurmuştu.

Öte yandan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu da bugün saat 14.45’te parti genel merkez binasında basın toplantısı düzenleyecek.(HABER MERKEZİ)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version