Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Millet İttifakı, Cumhurbaşkanı adayını belirlemek üzere toplandı

Millet İttifakı, Cumhurbaşkanı adayını belirlemek üzere toplandı


– Millet İttifakı’nı oluşturan liderler Cumhurbaşkanı adayı gündemiyle ilk kez bir araya geldi. Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantı başladı.

Bir araya gelen CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi, bugün 12. kez toplandı. Toplantı sonrası yazılı açıklama yapılması öngörülüyor.

Saadet Partisi Genel Merkezi’ne ulaşan ilk isim CHP lideri Kılıçdaroğlu oldu. Kılıçdaroğlu’nun ardından genel merkeze ulaşan isimler sırasıyla Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener oldu.

Akşener’in ardından son olarak sırayla DEVA Partisi Genel Başkanı ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu genel merkeze ulaşan isimler oldu.

Deprem ve aday listeleri konularının da masaya yatırılacağı toplantıda, belirlenen cumhurbaşkanı adayının kamuoyuna hemen açıklanması beklenmiyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yarın yapılacak Millet İttifakı toplantısında adayın belirlenebileceğini ama hemen açıklanmayabileceğini söylemişti.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olarak öne çıkan isim ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu. Kulislerde konuşulan diğer isimler de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş olarak öne çıkıyor.

Adayın, bu toplantıda kesin olarak belirlenmesi durumunda, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim kararı alması beklenecek.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version