Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri: Artı TV’nin ‘Ferhat Encü’ye tokat’ haberine ödül

Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri: Artı TV'nin 'Ferhat Encü’ye tokat' haberine ödül


Artı Gerçek – Gözaltında polislerce dövülerek katledilen Evrensel Muhabiri Metin Göktepe ve görevi başında yitirilen gazetecilerin anısına ilki 1998 yılında verilen Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri’nin bu yılki sahipleri belli oldu. Bu sene 26’ncısı düzenlenen Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri’nde, görüntülü haber ödülünü Artı TV’de 18 Aralık 2022’de yayınlanan “Ferhat Encü’ye tokat, gazetecilere engelleme” başlıklı haberiyle Mehmet Zeki Kaya kazandı.

GÖRÜNTÜLERİ SİLMEK İSTEYEN POLİS DE KAYIT ALTINA ALINMIŞTI

Haberde, hasta ve infazı yakılan tutukluların özgürlüğü için ailelerin yapmak istediği Adalet Nöbeti eylemine yönelik polis müdahalesinde, bir polisin HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü’ye tokat atması belgelenmişti. Olayı görüntülen Kaya gözaltına alınırken, kameraya el koyan polisin görüntüleri silmek istediği de kayıt altına alınmıştı.

YAZILI HABER ÖDÜLÜ TİMUR SOYKAN’A VERİLDİ

Bu yılki yarışmada Yazılı Haber Ödülü, 3 Aralık 2022 tarihinde BirGün’de ‘Karanlık dünya bir çocuğu yuttu’ başlıklı haberiyle Timur Soykan’a verildi. Haberde İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G’nin, altı yaşından itibaren ‘evlilik’ adı altında 29 yaşındaki mürit Kadir İstekli’nin cinsel istismarına maruz bırakılması ifşa ediliyordu.

‘MET ÇIKMAZI’NA JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ

Jüri, Görüntülü Haber dalında, muhabir Tunca Öğreten, kameramanlar Murat Baykara ve Ömer Çakan’ın, Voys Media Youtube kanalında 12 Ocak 2023 tarihinde yayınlanan ‘Met Çıkmazı’ başlıklı haberini de Jüri Özel Ödülü’ne değer gördü. Haber, uyarıcı metamfetamin (met) maddesinin yaygın kullanımı, sonuçları, ne kadar kolay ve ucuza ulaşılabildiği, maddenin tedavi merkezlerinde dahi satıldığı gibi noktalara dikkat çekiyordu.

FOTOĞRAF: BİZ DE ÖLDÜK AMA GÖMÜLMEDİK

Bu yılki yarışmada Fotoğraf Ödülü’nü, 19 Şubat 2023 tarihinde BirGün’de yayımlanan “Biz de öldük ama gömülmedik” başlıklı fotoğrafıyla Uğur Şahin kazandı. Antakya’da çekilen fotoğraf, on binlerce insanın yaşamını yitirdiği, milyonlarca insanı etkileyen 6 Şubat depremlerinden sonra yurttaşların durumunu anlatıyordu.

‘Biz de öldük ama gömülmedik’ | Fotoğraf: Uğur Şahin/BirGün

YEREL GAZETECİLİK: ABDALLAR

Yerel Gazetecilik Ödülü’nü de Murat Güreş, Dersim Gazetesi’nde 26 Şubat 2023 tarihinde “Herkesin sesini duyan var, onların yok: Abdallar depremde de ayrımcılığa uğruyor” başlığıyla yayımlanan haberiyle kazandı. Haberde, Gaziantep’in Nizip ilçesi, Şehreküstü, Karşıyaka gibi semtlerindeki açık alanlara, parklara derme-çatma çadır kuran Abdallar’ın, zor şartlar altında ayakta kalma mücadelesi anlatılıyordu.

TUTUKLANAN VE DEPREMDE ÖLEN GAZETECİLER İÇİN JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ

Jüri, bu sene ayrıca iki Jüri Özel Ödülü daha verilmesine karar verdi. Son dönemde toplu tutuklamalara maruz kalan Mezopotamya Ajansı ve Jin News muhabirlerine, Jüri Özel Ödülü verilmesi kararlaştırıldı.

Jüri, depremde ölen gazetecileri anmak ve yaralanan gazeteciler adına depremde yaralanan gazetecilerden İskenderun Ses Muhabiri Akın Bodur’a Jüri Özel Ödülü verilmesini kararlaştırdı. 6 Şubat depremlerinde İskenderun Ses Gazetesi’nin sahibi ve kurucusu, Sürekli Basın Kartı sahibi Ayşe Figen Arlı da hayatını kaybetmişti.

ÖDÜL JÜRİSİNDE KİMLER VAR?

Ödülleri, Banu Tuna, Celal Başlangıç, Meltem Akyol, Hüseyin Aykol, Mustafa Kemal Erdemol, Nazım Alpman, Pelin Ünker, Semra Kardeşoğlu, Yücel Göktürk’ten oluşan jüri belirledi.

Kazananlara ödülleri Metin Göktepe’nin doğum günü olan 10 Nisan 2023 günü düzenlenecek törenle verilecek. (Kaynak)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version