Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Meta şirketi 10 bin kişiyi daha işten çıkaracak

Meta şirketi 10 bin kişiyi daha işten çıkaracak


Facebook, Instagram ve WhatsApp’ı bünyesinde bulunduran Meta şirketi 10 bin kişinin işine son vereceğini duyurdu. Son kesinti kararı teknoloji devinin 2022’nin kasım ayında 11 bin kişiyi işten çıkarmasının ardından geldi.

BBC’nin haberine göre Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg kesintilerin “zor” olacağını söylerken, kaybedilen 10 bin işe ek olarak, şirketteki 5 bin açık pozisyon da doldurulmadan bırakılacak.

Zuckerberg, personele yönelik bugün yazdığı bilgilendirme notunda işe alım ekibinin kesintilerden ilk etkilenenlerden biri olacağını söyledi.

Notta “İşe alım ekibi üyelerine etkilenip etkilenmediklerini yarın bildireceğiz. Nisan 2023’ün sonlarında teknoloji gruplarımızda ve ardından Mayıs 2023’ün sonlarında işletme gruplarımızda yeniden yapılanma ve işten çıkarmaları duyurmayı umuyoruz. Az sayıda durumda, bu değişikliklerin tamamlanması yıl sonuna kadar sürebilir. Uluslararası ekipler için zaman çizelgelerimiz de farklı olacak” dedi.

YENİDEN YAPILANMA TAMAMLANANA KADAR İŞE ALIM OLMAYACAK

Yeniden yapılanma tamamlanana kadar yeni işe alım olmayacağını söyleyen Zuckerberg “birden çok yönetim katmanını kaldırarak” şirketi daha “hızlı ve katmansız” hale getirmeyi hedeflediğini söyledi.

Yazışmasının bir bölümünü hibrit çalışmaya ayıran Zuckerberg işe gelen yazılım mühendislerinin uzaktan katılanlardan daha iyi performans gösterdiğini söyledi ve uygulamanın şirketin “verimlilik yılı” kapsamında değişeceğini belirtti.

“Kariyerlerinin başlarındaki mühendisler, haftada en az üç gün takım arkadaşlarıyla yüz yüze çalıştıklarında ortalama olarak daha iyi performans gösteriyorlar” diyen Zuckerberg “Bunu daha iyi anlamaya ve insanların etkili bir şekilde çalışmak için gerekli bağlantıları kurmasını sağlamanın yollarını bulmaya odaklanıyoruz. Bu arada, hepinizi meslektaşlarınızla yüz yüze çalışmak için daha fazla fırsat bulmaya teşvik ediyorum” ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version