Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Mersin Newrozu’nda direniş şarkıları yükseliyor


MERSİN – Mersin’de sağanak yağışa rağmen Newroz alanına yürüyenler direniş şarkılarının etrafında birleşti.  

 

“Her der Newroz, her dem azadî” şiarıyla Mersin’in Akdeniz ilçesinde bulunan Tırmıl Alanı’nda gerçekleştirilecek Newroz kutlaması, halkın alana gelişleriyle başladı. Newroz’a kentin birçok noktası ve Adana ile Osmaniye’den gelen yurttaşların alana girişi iki noktadan yapılırken, kentte etkili olan sağanak yağışa rağmen Newroz alanına girişler sürüyor. 

 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Halkların Demokratik Partisi (HDP) bayrakları ve sarı kırmızı, yeşil flamalarını taşıyan halk, direniş şarkılarıyla alana yürüyor. Sağanak yağışa rağmen 7’den 70’e Newroz alanına akan yurttaşlar, “Biji Serok Apo” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları attı. 

 

DİRENİŞ ŞARKILARI ETRAFINDA BİRLEŞTİLER 

 

Yöresel kıyafetleriyle Newroz’a alanına yürüyen kadınlar direniş şarkıları seslendirdi. Kadınların seslendirdiği şarkılara diğer yurttaşlar da eşlik etti. 

 

Newroz programı, HDP’li Fatma Kurtulan, Rıdvan Turan, Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Cavit Uğur, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Sözcüsü Juliana Gözen ve Kürt siyasetçi Sırrı Sakık’ın konuşmalarının ardından, sanatçı Cevdet Bağca, Derya Cengiz ve Dengbej dinletisi ile devam edecek.

 

Kitlenin alana gelişleri devam ediyor. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version