Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Menzil üyeleri enkaz başında depremzedelere ‘tövbe seansı’ düzenledi

Menzil üyeleri enkaz başında depremzedelere 'tövbe seansı' düzenledi


Artı Gerçek – Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Menzil köyü bulunan Menzil tarikatının deprem bölgesinde depremzedelere ‘tövbe seansı’ yaptığı ortaya çıktı.

Birgün’den İsmail Arı’nın ulaştığı görüntülerde, depremden kısa süre sonra Adıyaman’da bir binanın enkazının hemen yanında kendini Menzil şeyhinin vekili olarak tanıtan kişinin, depremzedeleri ‘tövbe ettirdiği’ görülüyor.

‘GAVS HAZRETLERİNİ KENDİME ŞEYH KABUL ETTİM’

Görüntülerde, Menzil şeyhinin depremzedelere “Bütün yapmış olduğum günahlardan pişmanım. Keşke yapmasaydım. İnşallah bir daha yapmayacağım. Gavs (Menzil şeyhi) hazretlerini kendime şeyh kabul ettim” sözlerini tekrarlatarak “tövbe ettirdiği” anlaşılıyor. Çevredekilerim ise tövbe seansının ardından “Allah kabul etsin” dediği duyuluyor. Ayrıca Menzil şeyhine cemaat içerisinde “gavs” dendiği de biliniyor.

DEPREMZEDE ÇOCUKLAR MENZİL KÖYÜ’NDE

Öte yandan Adıyaman’da Menzil köyü olarak bilinen bölgede Buhara Evleri adı verilen 41 bloktan oluşan bin daire inşa edildi. Cemaat, köydeki bu yapılarda toplam 7 bin 100 yetişkin depremzede ile 2 binin üzerinde çocuğun “misafir edildiğini” açıkladı. Yapılan son açıklamaya göre de Menzil Köyü’nde hâlâ 3 bin 850 yetişkin ile bin 1100 çocuk bulunuyor. Cemaat yöneticilerinin de bu köyde yaşadığı bilinirken deprem öncesine kadar köyde güvenlik üst düzeyde tutuluyor, cep telefonu ile çekim yapılmasına izin verilmiyordu. (Kaynak)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version