Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Memleket Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce oldu

Memleket Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce oldu


– Memleket Partisi’nde yapılan seçim sonucunda Genel Başkan Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı adayı olması kararı çıktı.

Partide saat 08:00’de başlayan oy verme işlemleri 17:00’de sona erdi. Parti Sözcüsü Prof.Dr. İpek Özkal Sayan, Memleket Partisi olarak cumhuriyet tarihinde bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi. Özkal Sayan şöyle konuştu:

“Genel Başkanımız Sayın Muharrem İnce’nin kararıyla değil, MYK, PM ve delegelerin kararıyla değil, doğrudan parti üyelerinin önüne sandık koyarak Cumhurbaşkanı adayımızı belirledik. Memleket Partisinin tüzüğüne göre Parti Genel Başkanını ve Cumhurbaşkanı adayını üyeler seçiyor. İşte bu yüzden biz dün bir demokrasi şöleni yaptık. Türkiye’nin 4 bir köşesindeki üyelerimiz Partimizin Cumhurbaşkanı adayını belirlemek için sandığa gitti. Tüzüğümüze göre Cumhurbaşkanı adayı olmak bütün üyelerimize açıktı ve tüzüğümüzün gereğini yaptık.

Sonuç olarak, toplam 105 bin 326 memleket sevdalısı oy kullanmaya hak kazanmıştır. Seçim sonunda yapılan tasnif sonucu, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde Memleket Partisinin adayı olarak Sayın Muharrem İnce seçilmiştir.” (HABER MERKEZİ)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version