Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Meksika’da dört ABD’liyi kaçırıp ikisini öldüren kartel üyeleri failleri teslim etti

Meksika'da dört ABD'liyi kaçırıp ikisini öldüren kartel üyeleri failleri teslim etti


– Meksika’da kaçırılan dört ABD vatandaşından ikisinin ölü bulunmasının ardından olayın failleri olduğu öne sürülen beş kişi Matamoros kentinde elleri bağlı şekilde bulundu. İhbar üzerine olay yerine giden polis ekipleri, elleri bağlı şekilde yüzüstü yatırılmış beş kişinin yanında bulunan kamyonetin camına iliştirilmiş bir not buldu.

Cartel del Golfo’dan (Körfez Karteli) ayrılmış olan Akrepler Grubu tarafından yazıldığı anlaşılan notta, “3 Mart Cuma günü ne yazık ki çalışan masum bir anne hayatını kaybetti. Dört ABD vatandaşının kaçırıldığı, ikisinin öldüğü olayı güçlü şekilde kınıyoruz. Bu sebeple olayla doğrudan ilişkisi olanları teslim etmeye kara verdik. Onlar her zaman kendi kafalarına göre ve disiplinsizce hareket etti” ifadeleri yer aldı.

ÖZÜR DİLEDİLER

Akrepler Grubu tarafından yazıldığı belirtilen mesajda, ölenlerin ailelerinden özür dilenerek, “Masumların yaşamına ve haysiyetine saygı duyan Körfez Karteli’nin kurallarına aykırı hareket ettiler. Ölenlerin akrabalarından ve bu olaydan etkilenen ABD’li ailelerden özür diliyoruz. Körfez Karteli toplumun sakin olmasını istiyor çünkü disiplinsizliğin yol açtığı bu hataların tekrarlanmamasını ve kim olursa olsun sorumluların bedelini ödemesini taahhüt ediyor” dendi.

Reuters haber ajansı Meksikalı yetkililerin ölen iki kişinin cesetlerini dün Matamoros’ta ABD’li yetkililere teslim ettiğini ve cenazelerin ülkelerine geri gönderildiğini belirtti.

OLAY HAKKINDA SORU İŞARETLERİ BULUNUYOR

Meksika’nın Matamoros şehrinde, 3 Mart’ta silahlı kişilerin kaçırdığı dört ABD vatandaşından ikisinin ( Shaeed Woodard ve Zindell Brown) ölü bulunduğu, birinin yaralandığı diğerinin ise hayatta olduğu açıklanmıştı.

ABD vatandaşlarına ateş açıldığı sırada olay yerinde bulunan Meksikalı bir kadın da ölmüştü.

Reuters haber ajansı, soruşturma dosyasında yer alan bir bilgide Akrepler Grubu üyelerinin ABD’lileri kartel bölgesine sızmaya çalışan rakipleri ile karıştırmış olabileceğine yer verildiğini aktardı.

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, 7 Mart’taki açıklamasında, “ABD vatandaşlarına yönelik saldırılar, nerede ve hangi koşullar altında olursa olsun kabul edilemez” demişti. Kaçırılan dört Amerikalının bulunması ve olaya karışanların tutuklanması için Federal Soruşturma Bürosu (FBI) 50 bin dolarlık (yaklaşık 1 milyon Türk Lirası) ödül koymuştu. Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador olayla ilgili yaptığı açıklamada, “Elimizdeki bilgilere göre, bu kişiler ilaç almak için Meksika’ya geçti. Bir grupla aralarında arbede oldu ve (Meksikalı) grup onları alıkoydu. Hükümet olay üzerine çalışıyor” demişti.

Ancak Reuters, dört Amerikalıdan üçünün uyuşturucuyla ilgili küçük suçlardan hüküm giydiğini aktardı. Diğer ABD’linin ise, satmak amacıyla yasaklı narkotik maddeler üretmek suçundan kaydı bulunduğu belirtildi.

Her gün çok sayıda ABD’li, ABD’nin sınır bölgelerinden başta insülin olmak üzere ülkede oldukça pahalı ilaçları temin etmek üzere Meksika’ya geçiyor. Hastane ve sigorta masraflarının da oldukça pahalı olduğu ABD’de vatandaşların tedavi olmak üzere sınırı geçtiği biliniyor. (DIŞ HABERLER, AA)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version