Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

MEB’den logo basmak için Bursa’ya çadır götürüldüğü iddialarına açıklama: Dedikodu

MEB’den logo basmak için Bursa’ya çadır götürüldüğü iddialarına açıklama: Dedikodu


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Kahramanmaraş merkezli deprem bölgelerinden satın alınan çadırların Bursa’ya getirilerek üzerine logo basıldığı ve yeniden bölgeye gönderildiğine ilişkin iddiaların doğru olmadığını duyurdu.

Bakanlık tarafından, deprem bölgesinden alınan çadırlara Bursa’da logo basıldığı yönündeki iddialara ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Söz konusu iddialarla ilgili şikayetler Bakanlığa ulaştıktan sonra konunun incelenmesi için müfettiş görevlendirildiği ve soruşturma başlatıldığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Bu süreçte Bursa’da soruşturma için görevlendirilen müfettişlerimizin yaptığı tahkikatta söz konusu iddiaların asılsız olduğu tespit edilmiştir. Bu süreçte bir sendika tarafından kanıta dayalı olmadan ortaya atılan iddia ve sosyal medya dedikodusu ile depremzedeler için canla başla çalışan, gecesini gündüzüne katarak üreten ve deprem yaralarını sarmaya çalışan meslek liselerinin öğretmen, öğrenci ve yöneticilerine yönelik bir karalama kampanyası yürütülmektedir. (…) Hiçbir somut delile dayanmayan iddialarla eğitim kurumlarımıza yönelik karalama kampanyası yürütenler hakkında gerekli yasal işlem başlatılmıştır.

NE OLMUŞTU?

Eğitim-İş Bursa yönetimi tarafından yapılan açıklamada, deprem bölgesindeki çadırların satın alınarak Bursa’ya getirildiğini ve burada MEB logoları basılan malzemelerin tekrar deprem bölgesine gönderildiği iddia edilmişti. Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, “Milli Eğitim Bakanlığı barınma ihtiyacının acil olduğu Hatay ve Kahramanmaraş illerine 1,5 saatlik mesafedeki Gaziantep’ten satın aldığı çadırları kısa sürede bölgeye sevk etmek yerine logo bastırmak için Bursa’ya göndermiş, bu yolla hem zaman kaybedilmiş hem de yüz binlerce liralık kamu zararına neden olunmuştur.” demişti.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version