Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Mamak Afet ve Dayanışma Platformu: Hesap soracağız


ANKARA- Mamak Afet ve Dayanışma Platformu, kokuşmuş düzenin müteahhitler ve patronlar sınıfı için bulunmaz bir nimet olduğunu belirterek, “Katillerden hesabı soracağız” dedi.

Mamak Afet ve Dayanışma Platformu, 6 Şubat’ta gerçekleşen Mereş merkezli depremler sonrası yaşananlara ilişkin Tuzluçayır Meydanı’nda açıklama yaptı. “Doğal afet değil katliam”, “Katillerden hesabı soracağız”, “İnsanca yaşamak istiyoruz” sloganlarının atıldığı açıklamada platform adına Anıl Aktaş Konuştu.

Depremlerin üzerinden bir ay geçtiğini hatırlatan Aktaş, “Siyasal iktidar deprem bölgesinde yok değildi, tam anlamıyla oradaydı. Kentleri kapatmakla, yardımları engelleyerek dayanışma ağlarını kesmekle, gazetecilerin bölgelere gitmesinin önüne geçerek doğru bilginin üretilmesini engellemekle, iktidar ve yandaşlarının suçlarının üstünü örtmekle, baskıyı tahkim etmek istemekle ve nihai olarak iktidarını korumaya almakla meşguldü” dedi.

‘FELAKETİN ÜSTÜNDEN BİRLİKTE GELECEĞİZ’

Halkın gerekli refleksi göstererek dayanışma ile ayağa kalktığını belirten Aktaş, “Arama kurtarma faaliyetlerinin sonlanmasıyla deprem süreci artık barınma, gıda, eğitim, psikolojik destek yardımı gibi konulara evrilmiştir. Halkımızın emeğini, Ankara’ya göç eden bütün depremzede kardeşlerimizle paylaşacağına, evini, kapılarını kardeşlerine açacağına inancımız tamdır. Dayanışmayı büyütmeye, yaşamı savunmaya, sahada halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Hiçbir baskı ve otoriter karar bizi halkımızın yanında olmaktan alıkoyamayacaktır. Bu yıkımı birlikte kaldıracağız. Bu felaketin üstesinden birlikte geleceğiz” diye konuştu.

‘AKP MÜTEAHHİTLERİ ZENGİN ETMİŞTİR’

Vahşetin başlıca muhatabının Türkiye’yi 20 senedir ve bugün yönetmekte olan siyasal iktidar olduğunu vurgulayan Aktaş, “17 Ağustos Depremi’nin ardından milyonlarca yurttaşımızın vergileriyle oluşturulan bütçe, ülkemizin depreme hazırlanması ve yurttaşlarımızın deprem karşısında güvenliğinin sağlanması için değil, AKP’nin siyasi rant devşirmek için art arda giriştiği yol, köprü gibi projelere aktarılmış ve yandaş müteahhitler zengin edilmiştir” dedi.

‘İKTİDAR ENGEL OLUYOR’

“Kar hırsı” ve bu hırsın sahibi patronlar sınıfının arkalarını yasladığı tek adam rejiminin 50 bin vatandaşın ölümüne sebep olduğuna dikkat çeken Aktaş, şu ifadeleri kullandı: “Başımıza çöreklenen ve bizi felaketlerden felaketlere savuran bu kokuşmuş düzen, patronlar sınıfı için bulunmaz bir nimettir. Depremin olduğu ilk günlerden beri siyasal iktidar deprem bölgesine yardım ulaştırmaya çalışan muhalif kurum, kuruluş ve gönüllülere engel olarak etkili ve insani bir yardım stratejisi yapılmasına engel olmuştur. Ayrıca insanların göçük altında bulunan yüzlerce depremzedeyle ilgili konum ve sağlık durumunu paylaşarak kolektif bir yardımlaşma gerçekleştirdiği sosyal medya platformlarına getirilen engellemeler yine birçok insanımızın hayatına mal olmuştur.”

‘İNSANLAR HALA ÇADIR BEKLİYOR’

Kızılay’ın 155 yıllık insani yardım kuruluşu olduğunu söyleyen Aktaş, “İktidarın 20 yıllık rezil düzeninin basit bir yansımasına dönüşmüş durumdadır. Evleri yıkılan insanlar hala çadır beklerken bu kurum, stokta beklettiği çadırları para karşılığında derneklere satıyor. Bu kurumun başkanıysa bu durumu ‘Ahlaki, akılcı ve yasal’ bulduğunu söylüyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version