Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Koalisyon güçlerinden SDG’ye başsağlığı mesajı

Koalisyon güçlerinden SDG'ye başsağlığı mesajı


ABD öncülüğündeki IŞİD’le Mücadele Küresel Koalisyonu, Duhok’ta geçen çarşamba günü düşen helikopterlerde ölen Suriye Demokratik Güçleri (SDG) mensupları için başsağlığı mesajı paylaştı. Koalisyonun Birleşik Özel Operasyonlar Müşterek Görev Gücü’nün Twitter hesabı, SDG Genel Komutanı Mazlum Abdi’nin ölen kişilerin fotoğraflarını ile yaptığı açıklamayı şu notla yeniden paylaştı:

“Ortak güç SDG’ye ve kısa süre önce bir helikopter kazasında ölenlerin sevenlerine içtenlikle başsağlığı diliyoruz. Onlar Suriye’de güvenlik ve istikrarı korumaya devam ederken, fedakarlıkları ve ülkelerine hizmet etmeye bağlılıkları unutulmayacak” denildi.

NE OLMUŞTU?

Duhok’taki helikopter kazası çarşamba akşamı Amedi ilçesi Çemankê nahiyesi kırsalında, 20.40 civarında meydana gelmişti. TSK, sosyal medyada yayılan iddiaların ardından AS350 Eurocopter tipi helikopterin Türkiye’ye ait olmadığını açıklamıştı. ABD’li kaynaklar da helikopterin kendilerine ait olduğu iddiasını yalanlamıştı.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nden “ilk bulgulara göre ölenlerden bazılarının PKK üyesi olduğu” açıklaması gelse de, PKK de Amerikan ajansı Associated Press’in (AP) sorusuna yanıtında, kendilerinin “helikopter sahibi olmadıklarını ve aracın ABD liderliğindeki koalisyona ait olup YPG üyelerini taşıyor olabileceği” yorumunu yapmıştı.

SDG ‘SÜLEYMANİYE’YE GİDİYORLARDI’ DEMİŞTİ

Bu gelişmelerin ardından helikopterin Kürdistan Yurtseverler Birliği’ne (KYB) ait olduğu iddia edildi. Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ise cuma günü yaptığı açıklamada düşen helikopter sayısının iki olduğunu duyurdu. Açıklamada, Rojava’dan Süleymaniye’ye giderken Duhok’ta düşen helikopterlerde dokuz SDG mensubunun öldüğü belirtildi.

SDG açıklamasında, helikopterlerin “eğitim ve güç değişimi” için KYB’nin kontrolündeki Süleymaniye kentine gitmekte olduğu bilgisinin verilmesi dikkat çekti. Açıklamada, “IŞİD hücreleriyle mücadele kapsamında bir grubun, güvenlik uzmanlığı alışverişinde bulunmak üzere” Süleymaniye’ye 15 Mart akşamı (çarşamba) hareket ettiği, helikopterlerin kötü hava koşulları nedeniyle düştüğü belirtildi. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version