Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kılıçdaroğlu, seçilirse Beştepe’ye değil Çankaya Köşkü’ne çıkacak

Kılıçdaroğlu, seçilirse Beştepe'ye değil Çankaya Köşkü’ne çıkacak


Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçildikten sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni kullanmayacağını söyledi. Çankaya Köşkü’nü kullanacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, parlamenter sisteme geçiş sürecinin tamamlanması ile birlikte CHP genel başkanlığından ayrılacağını belirtti.

Partisinin dünkü grup toplantısında kürsüye veda eden Kılıçdaroğlu, Habertürk yazarı Bülent Aydemir’e konuştu.

Kılıçdaroğlu, partisinin dünkü grup toplantısında kürsüye veda etti. “Meclis’e ve parti grubunuza niçin veda ettiniz?” sorusu sorulan Kılıçdaroğlu, “Doğru olan budur. Ben sadece CHP’nin ya da CHP’ye gönül vermiş olanların değil, beni aday gösteren bütün partilerin ve her kesimden, her renkten bütün vatandaşlarımızın cumhurbaşkanı olacağım. Parti rozetimi bunun için çıkardım” dedi.

“Bundan sonra grup toplantılarına katılmayacak mısınız?” diye sorusuna ise, “Evet, artık grup toplantılarına katılmayacağım” yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanının, partisinden istifa edip etmeyeceği konusunu da ise Kılıçdaroğlu, bu konuda da karar alındığını, parlamenter sisteme geçiş sürecinin tamamlanması ile birlikte CHP genel başkanlığından ayrılacağını söyledi.

‘ÇANKAYA KÖŞKÜ’NE ÇIKACAĞIZ’

Daha önce ifade ettiği gibi cumhurbaşkanı seçildiğinde çalışmalarını nereden yürüteceğini, nerede oturacağını sorusuna Kılıçdaroğlu, “Çankaya Köşkü’ne çıkacağız” yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni kullanmayacak mısınız? Orası ne olarak kullanılacak?” sorularına ise, “Onun için bir formül, bir çözüm buluruz. Onu zamanı geldiğinde düşünürüz” yanıtını verdi.(Kaynak)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version