Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kılıçdaroğlu hakkındaki sözleri sonrası istifa eden Paçacı, görevine döndü

Kılıçdaroğlu hakkındaki sözleri sonrası istifa eden Paçacı, görevine döndü


Altılı Masa’nın 26 Ocak günü ilk kez cumhurbaşkanlığı adayını görüşeceği toplantısı öncesinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun olası adaylığı hakkında “Kılıçdaroğlu diretirse kendi adayımızı çıkarabiliriz” dedikten sonra İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı görevinden istifa eden Cihan Paçacı, Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevine döndü. Paçacı’nın, partisinin lideri Meral Akşener’in Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıkarak masadan kalkması sonrası göreve döndüğü belirtildi.

Paçacı, İYİ Parti’nin ev sahipliğinde düzenlenecek toplantı öncesinde Habertürk gazetesinden Nagehan Alçı ile yaptığı söyleşide “Kılıçdaroğlu diretirse kendi adayımızı çıkarabiliriz” mesajı vermişti. Cihan Paçacı, “Şöyle bir şey var: Sokakta Kemal Bey’e itiraz görüyoruz, ‘dürüst değil mi?’ diye soruyoruz, ‘dürüst’ diyorlar. ‘Devlet tecrübesi yok mu?’ diyoruz ‘var’ diyorlar. ‘E o zaman?’ ‘Ama olmaz…’ Sokaktaki bu itirazı İYİ Parti olarak görmezden gelemeyiz Nagehan Hanım. Bu itiraz var” demişti.

Paçacı, “Kemal Bey son derece kararlı, partisi de yekvücut şekilde arkasında sapasağlam duruyor. Siz Kılıçdaroğlu ile ilgili sahada olumsuz bir tablo var dediniz. Ne olacak o halde? Sayın Akşener ve İYİ Parti Kemal Bey’in adaylık talebi masaya geldiğinde ne yapacak?” sorusunu şöyle yanıtlamıştı:

“Şayet böyle bir şey olursa İYİ Parti bu konuya itirazını kayda geçirmiş olur. Ondan sonra iki ihtimal var, ya Kemal Bey bu itiraza karşı yeni bir aday önerir ya da kendisinde diretir.”

“Sizce hangisi daha olası?” sorusuna da “İkincisi gibi görünüyor” yanıtını vermişti. (HABER MERKEZİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version