Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kayıp yakınları ailelerini arıyor

Kayıp yakınları ailelerini arıyor


Artı Gerçek – 6 Şubat’taki Maraş merkezli depremlerin üzerinden 24 gün geçti. Arama kurtarma çalışmaları çok önceden sonlandırılsa da hâlâ yakınlarının akıbetini bilmeyenler ve umudunu kaybetmeyenler var.

Depremde yıkımın en çok olduğu illerin başında gelen Hatay’da, Antakya Güzelburç Mahallesi’ndeki İlke Apartmanı’ndan 28 kişiye hala ulaşılamadı. Sosyal medya üzerinden seslerini duyurmaya çalışan kayıp yakınları daha doğru bilgi aktarmak ve kendi aralarındaki iletişimi sağlıklı yapmak için Whatsapp grubu kurdu. 200’den fazla kişinin olduğu grupta, aileler haber alamadıkları sevdiklerine ilişkin video, fotoğraf paylaşıyor, acılarına ortak oluyor ve bir gelişme olursa bilgilendirme yapıyor.

İlke Apartmanı’nda yaşayan ağabeyi Mühittin Dönmez, yengesi Meltem Dönmez, Ebrar Dönmez ve Cansu Erva Dönmez’den hiçbir haber alamayan Reşit Dönmez de yakınlarını arayanlardan Dönmez

‘AFAD ÇALIŞANI BİR ARKADAŞIM ‘SENİN PAYLAŞTIĞIN İSİMLER BENDE VARDI’ DEDİ’

Hatay’daki AFAD Müdürlüğü’nde memur olan Dönmez yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Depremin birinci günü geceye kadar bekledik, iş makineleri gelmeye başladı. Çalışmalar başladı. Son gününe kadar enkazın başındaydık. Arama kurtarma bitti ama ailemizi bulamadık. Bizim yanımızdaki 5-6 aile daha aynı durumdaydı, yakınlarını bulamadı. Sonra nasıl çıkmaz, nerede olabilirler diye arayışa başladık. Sosyal medyadan ailemizi bulamadığımıza daire paylaşımlar yaptık. Artık binayı terk edeceğimiz zaman arama kurtarma da bulunan AFAD çalışanı bir arkadaşımdan telefon geldi. Paylaşımımı görmüş ‘senin paylaştığın isimler bende vardı’ dedi. Şaşırdım nasıl olduğunu sordum. Arkadaşım bana ‘Deprem günü çalışma yaptığımız sahada bir sivil vatandaş yanıma geldi, koluma girdi sabah erken saatlerde bir aile çıkardım. Ailenin isimleri Mühittin Dönmez, Meltem Dönmez, Ebrar Dönmez, Cansu Erva Dönmez diye bana bilgi verdi’ dedi. Arkadaşıma sivil vatandaş sadece bu bilgileri vermiş o da not almış. Elinde kağıt kalem olmayınca Whatsapp üzerinden bir arkadaşına bunu mesaj olarak göndermiş. Bana bunu ekran görüntüsü olarak atınca ailemin sağ bir şekilde çıkarıldığı düşüncesine kapıldık”

Meltem Dönmez, Cansu Erva Dönmez, Mühittin Dönmez ve Ebrar Dönmez

Gelen bu bilgi sonra hemen arayışa başladıklarını söyleyen Dönmez tüm çabalarına rağmen yakınlarının izine ulaşamadıklarını belirtti ve “Hiçbir ize ulaşamadık. Hatta binada 28 kişi kayıp diğer aileler de bizim gibi yakınlarına ulaşamıyor” diye konuştu.

Ebrar Dönmez ve Cansu Erva Dönmez

“NİŞANLISINI ARAYAN İLKER MERSİN: HALA UMUDUM VAR”

Aynı apartmanda yaşayan nişanlısı Esin Kırık ve ailesini arayan İlker Mersin de “Nişanlım Esin, Annesi Süheyl Kırık, babası Hasan Kırık ile yapılan enkaz çalışmasında bulunmadı. Hastaneleri arıyoruz, kimseye ulaşamıyoruz. Ablası ve ağabeyi DNA örneği verdi. Sonuç bekliyoruz. Lütfen gören duyan bizimle iletişime geçsin. Apartmanda enkazın toparlanması 12 Şubat’a kadar sürdü. Hep oradaydık, bekledik ama sonuç alamadık. Adana, Mersin, Antalya ve Ankara’daki hastaneleri aradık ama sonuca varamadık. Kimsesizler mezarlığına gidip fotoğraflara bakmak istedik ama göstermediler. Benim hala umudum var yaşadıklarını hissediyorum. Umudumuzu yitirmek istemiyoruz” diyerek çağrıda bulundu. (DHA)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version