Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kayıp depremzedeler gündemde: Emniyet, Aile ve İçişleri’nden farklı açıklama

Kayıp depremzedeler gündemde: Emniyet, Aile ve İçişleri'nden farklı açıklama


– Maraş’ta 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve 11 ilde yıkıma yol açan depremlerin ardından, bölgedeki bazı yurttaşlara yönelik kayıp başvurusu yapılıyor. Resmi rakamlarla da kayıp depremzedelere ilişkin veriler net değil.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü, kayıp depremzedelerle ilgili çelişkili açıklama yaptı.

ÜÇ FARKLI KURUMDAN ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMA

Emniyet ve Bakanlık, kayıp çocukların sayısını farklı açıkladı.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Resul Holoğlu, “8 Mart 2023 tarihi itibarıyla deprem bölgesinde afet sebebiyle kaybolduğu gerekçesiyle 55 çocuk hakkında kayıp müracaatı bulunmaktadır” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da, “Sistemimize kayıtlı 1915 refakatsiz çocuğun bugün itibarıyla 1649’unu ailesine teslim ettik, hastanede hali hazırda takibi yapılan 174, kuruluş bakımına aldığımız 92 çocuğumuz var. 1915 çocuktan kimliği bilinen 1837, kimliği bilinmeyen 78 çocuk var. Bunların da kimliklendirilmesi için İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığımızla çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

İçişleri Bakanlığı yetkilisi de, 213 depremzedenin kayıp olduğunu belirtti.

MECLİS GÜNDEMİNDE

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, TBMM’de toplanan Çocuk İstismarının Önlenmesi ve Alınması Gereken Tedbirleri Araştırma Komisyonu’nda yaşanan tartışmaları aktardı.

Hakverdi, “Günlerdir ihbarları tek tek değerlendiriyoruz. Aile Bakanına ulaşıp, çalışmalarımızı ortaklaştırmak istedik; sayın bakandan randevu dahi alamadık. Hala da ne arayan, ne de soran var” dedi.

AİLE BAKANLIĞI’NA GÖRE 78, İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NA GÖRE 213 KİŞİ KAYIP

Sağlık Bakanlığı; İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkililerinin de hazır bulunduğu komisyonda, kaç kişinin kayıp olduğunu soran Hakverdi’ye cevap veren bürokratlar, bir gerçeği de gözler önüne serdi.

İçişleri Bakanlığı yetkilisi, 213 kişinin kayıp olduğunu belirtirken; Aile Bakanlığı’nın verilerine göre 78 kayıp olduğu hatırlatıldı.

‘BİR AN ÖNCE KOORDİNE OLUNMALI’

Bakanlıklar arasındaki koordinasyonsuzluğun bir an önce sona ermesi gerektiğini dile getiren Hakverdi yetkililere, “Aileler, çocuklarını şehir şehir, hastane hastane, bakanlık bakanlık arıyor! Bu zulmü bu insanlara yapmayın. İvedilikle koordine olarak verileri ve çalışmaları birleştirin. İnsanlar bir an önce ölülerine ya da dirilerin kavuşmak istiyor. Bu devletin görevi ve herkes görevini eksiksiz yerine getirmeli” diye seslendi. (HABER MERKEZİ)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version