Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kadınlar İstanbul’da Newroz ateşini tutuşturdu


İSTANBUL – İstanbul’un Bağcılar ilçesinde TJA ve HDP Kadın Meclisi öncülüğünde bir araya gelen kadınlar, İstanbul’un ilk Newroz ateşini yaktı.

Bu yıl “Her der Newroz, her dem azadi” ve “Newroz ateşiyle özgürlüğe” şiarıyla birçok kentte yapılacak olan Newroz’un hazırlıkları devam ederken, İstanbul Newrozu’nun adresi ise Yenikapı Meydanı oldu. Yenikapı’da gerçekleştirilecek büyük Newroz öncesi Bağcılar ilçesinde Tevgere Jinên Azad (TJA) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi öncülüğünde bir araya gelen Barış Anneleri ve çok sayıda kadın İstanbul’un ilk Newroz ateşini yaktı.

Bağcılar’ın Demirkapı Mahallesi’nde gerçekleştirilen kutlamada “Newroz Piroz Be”, ve “Jin Jiyan Azadi” sloganları atılırken, kadınlar yakılan Newroz ateşinin üzerinden atladı.

‘UMUDUN GÜCÜ İLE BURADAYIZ’

Newroz ateşinin başında açıklama yapan TJA aktivisti Filiz Peştek Keskin, Newroz’a toplumsal, ekonomik krizlerin yaşandığı, kadınların, gençlerin geleceğe dair umutlarının tükendiği bir süreçte girdiklerini belirtti. Keskin “Ama herşeye rağmen aylardan Mart ayındayız. Baharın gelişi, umudun ve direniş simgesi olan bu Newroz’da da tıpkı Demirci Kawa hikayesinde olduğu umudun gücü ve renkleri ile Newroz ateşinin başında buluşuyoruz” dedi. Keskin, Demirci Kawa’dan bugüne dek Kürt halkının hala katliamlarla karşı karşıya kaldığını söylerken,  tüm katliamların karşısında direniş ruhuyla bugünlere geldiğinin altını çizdi.

Kadınlar sloganlar eşliğinde kutlamaları sonlandırdı.
 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version