Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Akalın: Aday çıkarma konusunda netiz, 3. yol açacağız

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Akalın: Aday çıkarma konusunda netiz, 3. yol açacağız


Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın ile yaptığı görüşmeyi köşe yazısına taşıdı. Terkoğlu, “Konuştuğum İYİ Partililer, genel eğilimin Akşener’in adaylığı yönünde olduğunu gösteriyor” dedi.

Terkoğlu, “Toplumun tamamının sorunu olan cumhurbaşkanı adaylığı, 6 kişinin iki saatlik müzakeresine hapsoldu. Sıkışan gazların patlaması gibi, kırılma da orada yaşandı” diye belirtti.

Cumhur İttifakı’nın vekil listesinin neredeyse hazır oldu bilgisini aldığını belirten Terkoğlu, “Hangi bakanların aday olacağı dahi belirlenmiş. Öyle ki aradığım bir isim, “6’lı masa gündemimizde yok, biz propaganda hazırlığımızı yapıyoruz” dedi. Seçim şarkısı o mu bilmem, arkadan gelen ses, Sami Yusuf’un, Nesimi’nin sözlerine bestelediği “Ben bu cihana sığmazam”dı” dedi.

‘ADAY ÇIKARMA KONUSUNDA NETİZ, 3. YOL AÇACAĞIZ’

İYİ Parti Genel Merkezi’nden Tolga Akalın’ı aradığını belirten Terkoğlu, “O da Kılıçdaroğlu ile Akşener arasında, 2 Mart’a kadar, adaylık meselesinin, tek kelime bile geçmediğini teyit etti. Belliydi, ancak Akşener’in bugünkü toplantıya katılmayacağını tekrar etti” ifadelerini kullandı.

Terkoğlu’nun yazısının ilgili kısmı şöyle:

“Ne yapacaksınız” sorusunu sordum. Akalın, “Aday çıkarma konusunda netiz, 3. Yol açacağız. İttifak şeklinde olup olmayacağı belli değil. Belki yüzde 7 barajı için demokratik şemsiye olacak bir zemin kurabiliriz” dedi.

Adayın kim olacağı konusunda ise “Genel Başkanımız, ‘Başbakan olmak istiyorum’ derken, aslında iki belediye başkanının da önünü açmak için, hedeflerinden feragat etti. Hem anlaşılmasını hem örnek alınmasını istedi. Ama öyle olmadı. Bugün artık o feragat konusuz kaldı” ifadelerini kullandı.

Konuştuğum İYİ Partililer, genel eğilimin Akşener’in adaylığı yönünde olduğunu gösteriyor.”(HABER MERKEZİ)

YAZININ TAMAMI

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version