Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İstanbul Havalimanı’ndaki 90 TL’lik muz yabancıların diline düştü

İstanbul Havalimanı'ndaki 90 TL'lik muz yabancıların diline düştü


Türkiye’deki yüksek gıda enflasyonu ve İstanbul Havalimanı’ndaki yüksek fiyatlar yabancı gazetecilerin diline düştü. 10 yıldır İstanbul’da yaşayan Amerikalı gazeteci Katie Sasha Nadworny, İstanbul Havalimanı’nda muz için 90 lira istenmesi karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Nadworny’nin paylaşımına, yolu İstanbul Havalimanı’ndan geçmiş başka yabancı gazetecilerden de yorumlar geldi.

Doğu Avrupa ve Ortadoğu’da seyahat, kültür ve yemek üzerine uzman olan, makaleleri National Geographic, The Guardian ve The Daily Beast dahil birçok önde gelen Batılı yayın kuruluşunda yayımlanan Nadworny, 90 TL’lik muzu “İstanbul Havalimanı’ndaki bu fiyatlar ne?” mesajıyla paylaştı.

‘KAHRETSİN, BU DELİLİK’

ABD’nin Massachussets eyaletinden olan ve 2013’ten beri İstanbul’da yaşayan gazeteciye ilk yanıtlardan biri, İngiliz gazeteci ve yazar Caroline Eden’den geldi. Eden “Kahretsin, bu delilik” derken, Nadworny “İnanılmaz. Bütün fiyatlar çok şaşırtıcı” yanıtını verdi.

‘BİR ŞİŞE SUYA 60 TL ÖDEDİM’

Financial Times için de muhabirlik yapmış finans gazetecisi Kristen Talman, “Ben de biraz evvel bir şişe suya 60 TL ödedim. Afallamış durumdayım” diye yazdı.

‘5 DOLARLIK MUZ MU?’

Bir diğer gezi yazarı Ryan Wright “Bu 5 dolarlık bir muz mu? Türkiye’de?” diye sordu.

‘MICHAEL, TEK BİR MUZ İŞTE…’

Politico Europe’un Brüksel muhabiri Aitor Hernández-Morales, Arrested Development dizisinde zenginlerin eleştirildiği fenomen sahnelerden birindeki meşhur “Michael, tek bir muz işte. Ne kadar olabilir, 10 dolar mı?” repliğini paylaştı.

(DIŞ HABERLER)


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version