Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İskoçya’da 3 bin tonluk gemi yan yattı: 25 yaralı

İskoçya'da 3 bin tonluk gemi yan yattı: 25 yaralı


– İskoçya’nın Leith kentinde “RV Petrel” adlı geminin kuru havuzda yan yatması sonucu 25 kişinin yaralandığı ve 15 kişinin hastaneye kaldırıldığı açıklandı. İskoçya Ambulans Hizmetleri’nden yapılan açıklamada, yaralılardan 10’unun olay yerine giden sağlık ekipleri tarafından ayakta tedavi edildiği belirtildi. Kazaya kuvvetli rüzgarın neden olduğu sanılıyor.

HASTANE YETKİLİLERİ: ZORUNLU HÂLLER DIŞINDA ACİL SERVİSE GELMEYİN

11 hastayı kabul eden Edinburgh Kraliyet Hastanesi yetkilileri ise kazanın ardından yaralılara müdahale etmekle meşgul oldukları gerekçesiyle bölge halkını zorunlu hâller dışında acil servise gelmemeleri konusunda uyardı. İskoçya Acil Servisi yerel saatle sabah 8:29’da kaza ihbarı aldıklarını ve beş ambulans, bir hava ambulansı, üç travma ekibi, üç paramedik ekibi, özel operasyon ekibi ile birlikte bir hasta nakil aracının da olay yerine sevk edildiğini duyurdu.

45 DERECE YAN YATTI

Sosyal medyada yayınlanan fotoğraflarda 3 bin tonluk geminin 45 derece yan yattığı görüldü. Kuru havuzun işletmesinden sorumlu Dales Marine Services adlı şirket kazayla ilgili yorum yapmazken, 76 metre uzunluğundaki geminin daha önce Microsoft’un kurucularından Paul Allen’a ait olduğu ve 2020’de koronavirüs pandemisi sırasında ‘operasyonel zorluklar nedeniyle’ uzun süre demirlemeye alındığı belirtildi.

RV Petrel adlı gemi, denizlerdeki gemi enkazlarını araştırmak için kullanılıyordu. RV Petrel, servetinin çoğunu hayırseverlik faaliyetlerine ve kâr amacı gütmeyen bilimsel araştırma kuruluşlarına bağışlayan Paul Allen’ın 2018’deki ölümünden önce söz konusu araştırmalarda kullanılmak için donatılmıştı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version